Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 180 – Februar 2000 – side 2

Plan for velfærd

Dan Rasmussen

Et SF udspil om styrkelse af velfærden kan styrke venstrefløjen i Socialdemokratiet og er, hvis det blev gennemført et godt angreb på Dansk Folkepartis velfærds populisme.

SF offentliggjorde sin velfærdsplan d. 20 januar, som er et forsøg på at presse socialdemokratiet fra venstre. Planen lægger op til forbedringer på de områder, hvor det ikke fungerer så godt i dag.

SF foreslår, at ældreområdet får et skub med flere boliger og 10.000 flere ansatte. Børnepasningsgarantien skal gælde fuldt ud i 2001 og arbejdsmiljøloven skal gælde fuldt ud for børn. På sygehusområdet skal alle have ret til en undersøgelse inden for 2 uger og desuden skal integrationsindsatsen forstærkes.

Lidt mere fra de rige

Finansieringen af planen, mener SF, skal ske ved, at tage tre milliarder fra de bebudede skattelettelser for erhvervslivet og gennem afgiftsforhøjelser. Afgiftsforhøjelserne vil i sidste ende ramme os alle, og ikke kun de der har pengene.

Godt nok foreslår SF, at der skal indføres skattestigninger på 3 milliarder for de mest velstillede danskere, men de vil ikke blive gennemført med den regering, der sidder i dag.

SF har lavet et godt forslag, som den stadig mere synlige venstrefløj i Socialdemokratiet kan bruge til at presse Lykketofte og Nyrup med.

Gennemførelsen af SFs forslag er en del af det, der kan stoppe Dansk Folkeparties vækst.

Desværre er SF så parlamentarisk fokuseret, at de ikke bruger strejker og aktioner fra neden til at skabe opbakning til deres forslag.

Flere artikler fra nr. 180

Flere numre fra 2000

Se flere artikler af forfatter:
Dan Rasmussen

Siden er vist 1324 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside