Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 180 – Februar 2000 – side 4

Krigsmodstanden vokser i Rusland

Bo Larsen

Den russiske krig mod de tjetjenske oprørere er efterhånden en længerevarende affære. Selvom Grosnij er blevet indtaget så vil krigen fortsætte. Det øger den interne modstand i Rusland.

Krigen startede, da Jeltsin stadig sad ved roret og er fortsat af Putin, der nu sidder på magten. Putin havde lovet, at stoppe krigen i Tjetjenien hurtigt, men heller ikke han er istand til at løse denne konflikt på andre måder end at bombe tjetjenerne tilbage til stenalderen, for at forhindre deres selvstændighed.

Krigens terror øger modstanden mod rusland i den tjetjenske befolkning. Men også blandt den russiske befolkning øges modstanden mod krigen, nu da omkostninger for krigen vokser.

Pengene, som der føres krig for, kunne bruges mange andre steder i samfundet. Samtidig føjes der hverdag nye navne til listen over de faldne, når russiske soldater i hundredvis kommer retur i ligposer.

Det er svært at se meningen i denne krig, som kun fortsætter, fordi russerne ikke accepterer andet end total underkastelse af oprørerne og ikke vil tabe ansigt i hverken uden- eller indenrigspolitisk, hvilket allerede er for sent.

Om indtoget i Grosnij igen vil øge Putins popularitet er uvist.

Flere artikler fra nr. 180

Flere numre fra 2000

Se flere artikler om emnet:
Tjetjenien

Se flere artikler af forfatter:
Bo Larsen

Siden er vist 1495 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside