Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 180 – Februar 2000 – side 5

Svinehunden fodres med løgne

Joan Hansen

Debatten om indvandrere er fyldt med falske fakta. Politikerne har brug for syndebukke.

Det er lykkedes i et kor mellem Pia Kjærsgård og de 6 socialdemokratiske borgmestre fra den Københavnske vestegn at sætte en dagsorden, hvor fakta omkring indvandring og viden om, hvordan integration kan fremmes, er blevet ligegyldige.

For borgmestrene og Pia K handler det om at gøre indvandrere til syndebukke for de sociale problemer og nedskæringer i velfærden.

Familiesammenføring

De 6 borgmestre kræver, at indvandrernes muligheder for at få familiesammenført ægtefæller eller andre nærtstående familiemedlemmer skal begrænses. Det sker, selvom de kender Udlændingestyrelsen notat fra d. 10 januar, hvoraf det fremgår, at antallet af familiesammenførte udlændinge er faldet fra 1998 til 1999.

Bag tallene skjuler sig det faktum, at blot 1115 personer er familiesammenførte til indvandrere, mens mere end 8000 er sammenført til danskere, EU-statsborgere eller flygtninge.

Disse 1115 personer skal gøres til genstand for en hetz, der skal føre til nye stramninger.

Også det seneste populistiske bidrag fra Dansk Folkeparti viser tydeligt, hvordan fakta ikke spiller en rolle i indvandrerdebatten. Dansk Folkepartis annoncer om hjemløse påstår “at når jeg bliver muslim, kan jeg få et sted at bo”.

Det er stik imod den virkelighed, herbergene oplever. På Mændenes Hjem i Kbh. er 42% af beboerne fra etniske minoriteter. Mange af disse er unge mellem 25 og 35 år, og mange af dem har misbrugs eller psykiske problemer.

Samtidig viser en undersøgelse fra Center for Selvmordsforskning, at der blandt unge indvandrere er en overhyppighed af selvmord.

Hetzen vokser

Den voksende hetz mod indvandrerne fører til nogle kedelig statistikker, som hverken Pia Kjærsgaard eller regeringen bekymrer sig om.

Når vestegnens borgmestre, med Per Madsen i spidsen, råber op om indvandrernes manglende sprogkundskaber, glemmer de at fortælle om de ventelister, der f.eks. er på danskkurser i Per Madsens Ishøj.

Den megen snak om voldsproblemer og bandeproblemerne blandt unge med indvandrebaggrund tager negligerer, at politiets siger, at det største voldsproblem er værtshus slagsmål mellem fulde, yngre danske mænd.

At indvandrekvinderne fylder op på Krisecentrene, fordi familiestrukturen i indvandrefamilierne er kvindeundertrykkende, er en opblæst historie. Nye undersøgelse viser, at der er en overhyppighed af indvandrekvinder på Krisecentrene, men at hovedparten af dem er gift med danske mænd.

Et blik på den virkelig verden er ofte god modgift over for populistiske politikere.

Fakta om indvandrere

I januar 1999 udgør:

  • udenlandske statsborgere 4,8% af befolkningen.
  • Indvandrere og efterkommere 6,8% af befolkningen.
  • Tosprogede elever i folkeskolerne 8,26% af det samlede elevtal

Kilde: MS nyhedsbrev dec. 1999

Hvor er verdens flygtninge?

I Malawi, et af verdens fattigste lande, er der 1 flygtning pr. 10 indbyggere, i Libanon er forholdet 1:11, i Iran 1:29.

Mens i det rige Europa er forholdet i Tyskland 1:633, i Frankrig 1:2876 og i Italien 1:33300.

Flere artikler fra nr. 180

Flere numre fra 2000

Se flere artikler af forfatter:
Joan Hansen

Siden er vist 1435 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside