Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 181 – Marts 2000 – side 8

Udstilling af Ursula Reuters værker

Kast En Brand

Christian Dalsgaard + Margit Johansen

Kraft, uro, oprør og lidenskab er ord, der er den røde tråd i udstillingen med Ursula Reuters værker på Brandts Klæde Fabrik i Odense.

Ursula Reuter har et meget kraftfuldt udtryk, ofte med meget stærke farver og store værker. Hendes billeder kan gå fra det stille daglige liv, der i visse tilfælde bliver en udstilling af det trivielle daglige liv, over en stille afstandstagen til krig og ødelæggelse til kraftfulde udtryk af de samme emner.

Ursula Reuter blev i 1997 Danmarks første kvindelige professor i malerkunst på Kunst-Akademiet i København. At det blev hende er næsten en tanke, for Ursula Reuter var en aktiv og kreativ deltager i 60’ernes og 70’erens kvindeoprør. Det afspejles tydeligt i hendes billeder, der viser oprør mod den gamle kvinderolle i hjemmet, på arbejde og i seksualiteten.

Ursula Reuter var på det tidspunkt medlem af DKP, og i et mindre rum i udstillingen ses billeder af kvindelige revolutionære som Rosa Luxemborg og Klara Zetkin.

Ursuala Reuters kvindefilm ‘Skarpretteren’ vises også, en film som gang på gang blev vist ved Kvindefestivalerne i 70’erne.

At det politisk fik konkret udtryk i tøjet, er Ursula Reuters tøj fra 70’erne også et eksempel på, og på udstillingen er medtaget tøj, der er påsyet billeder om kvindekamp og oprør.

Ursula Reuter udstillingen er bestemt værd at se, enten på Brandts Klædefabrik eller senere når den fra d. 8-4 flytter til Vejen Kunsmuseum.

Flere artikler fra nr. 181

Flere numre fra 2000

Se flere artikler af forfatter:
Christian Dalsgaard
Margit Johansen

Siden er vist 2084 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside