Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 181 – Marts 2000 – side 10

Til forsvar for velfærden

Jakob L. Krogh

Utilfredse pædagoger danner Velfærds-initiativ

Otte lokalafdelinger i Børn og Ungdoms Pædagogernes Landssammenslutning (BUPL) er utilfreds med udviklingen i det danske velfærdssamfund. De har derfor taget initiativ til at starte en protestgruppe, VelfærdsInitiativet.

- VelfærdsInitiativet er startet, fordi BUPL ikke meldte klart nok ud, at de var imod udlicitering, selv om der var et flertal mod udlicitering på landsmødet, fortæller Claus Jensen, fra BUPL i Århus.

Initiativet er inspireret af et lignende initiativ i Norge, hvor seks store fagforeninger er gået sammen for at forsvare velfærden.

- Kampen mod udliciteringer er meget vigtig for at bevare velfærdsstaten, siger Claus Jensen, og fortsætter med at pointere, at private virksomheder kun vil overtage offentlige opgaver, hvis de kan tjene penge på det. Og den eneste måde at tjene penge er ved at give dårligere service eller ved at skære i personaleomkostningerne.

VelfærdsInitiativet er et godt initiativ. Skal de udliciteringsivrige socialdemokratiske politikere stoppes, er det vigtigt at flere fagforeninger tilslutter sig initiativet.

Flere artikler fra nr. 181

Flere numre fra 2000

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 1991-2000

Se flere artikler af forfatter:
Jakob L. Krogh

Siden er vist 1891 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside