Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 182 – Maj 2000 – side 4

Østrig

Kampen mod Haider fortsætter

Jakob Hansen

1000 studerende ved Wiens Universitet stemte ved et stort massemøde for, at de skulle besætte universitetet som protest.

Flere hundrede studerende er involveret i mange workshops, som alle har det formål, at bekæmpe den fascistiske og fremmedfjendske regering.

Arbejdere i offensiven

Men demonstrationer alene er ikke nok. Strejker og besættelse af arbejdspladser, er det ultimative våben, for at komme regeringen til livs. Arbejdet går jo i stå i landet, og det kan mærkes på pengepungen. En kæmpende arbejderklasse kan give dødsstødet til Haiders fascisme.

Toppen i det socialdemokratiske parti SPÖ har nu taget silkehandskerne på overfor fascisterne. Lederen, Alfred Gusenbauer, siger, at han vil dømme regeringen ud fra, hvad den laver det næste år. Alternativet til denne defensive, nederlagssikre stragtegi, er arbejdernes aktive kamp.

Flere steder har der været strejker, og endnu flere steder har der været store massemøder på arbejdspladserne, hvor regeringen og dens nedskæringer og planer om privatisering er blevet diskuteret. Flere af de arbejdere, der har stemt på Frihedspartiet, er nu så rasende over disse planer, at de går med i protesterne.

Resultatet af strejkerne og besættelserne ses allerede. Siden valget er Frihedspartiet gået tilbage med over 1/3 af deres stemmer.

Flere artikler fra nr. 182

Flere numre fra 2000

Se flere artikler om emnet:
Østrig

Se flere artikler af forfatter:
Jakob Hansen

Siden er vist 1490 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside