Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 183 – Juni 2000 – side 3

Stop diskriminationen: Nu er det nok!

Mikkel Birk Jespersen

Regeringens fremmedfjendske politik fører til at flygtninge og indvandrere føler sig diskrimineret. En undersøgelse viser, at hver femte indvandrer gerne vil væk fra Danmark pga. diskrimination.

Den samme undersøgelsen viser også, at det især er på arbejdspladsen og i forbindelse med jobansøgninger, diskriminationen finder sted.

Vilstrup Research har talt med 303 personalechefer både indenfor det offentlige og det private, og hver fjerde af dem siger, at de ikke vil ansætte en højtuddannet med en anden etnisk baggrund.
Begrundelserne bygger på fordomme om alt fra dårlige dansk-kundskaber til at de skulle have en lavere arbejdsmoral.

Andenrangs-behandling

Dette er et resultat af, at regeringen og arbejdsgiverne ønsker at behandle tosprogede som andenrangs mennesker, så de kan fungere som en ekstra og dårligere stillet arbejdsstyrke, der kan konkurrere med danske arbejdere på løn- og arbejdsforhold.

Tosprogede er positivt

Dette bliver endnu mere groteskt, når man ser på en anden undersøgelse, der er blevet foretaget. Den viser at der blandt forældrene er en større generel tilfredshed med skolen, på de skoler hvor der er flest udenlandske børn.

Forældrene mener, at sammensætningen af klasserne skal afspejle samfundet, og de fleste forældre mener, at det er helt i orden, at tosprogedede børn udgør 10-15% af en klasse, selvom deres andel af befolkningen kun er 5%.

 

Flere artikler fra nr. 183

Flere numre fra 2000

Se flere artikler af forfatter:
Mikkel Birk Jespersen

Siden er vist 1057 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside