Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 183 – Juni 2000 – side 3

Ingen boliger til hjemløse...

For et års tid siden lovede daværende socialminister, Karen Jespersen, at der skulle afsættes 400 millioner kr. til at hjælpe landets hjemløse.

Først gik der bureaukrati i sagen, fordi et udvalg bestående af en lang række styrelser, ministerier og kommunale bureaukrater skulle bruge lang tid på at finde ud af, hvordan pengene skulle anvendes.

Men for nylig lykkedes det endelig udvalget at fremkomme med en plan for at anvende de 400 mio. kr. Og det eneste, som pengene IKKE skal bruges til, er at bygge boliger til de hjemløse!

Erhvervslivet først

Den nuværende “social”-minister, Henrik Dam Kristensen, begrunder de manglende boliger med, at boligmarkedet er ‘overophedet’, således at det af hensyn til samfundsøkonomien vil være uansvarligt at bygge flere boliger.

Bygge- og anlægområdet er afgørende, dels fordi de store summer, der er involveret påvirker rentesatser o.lign. Dels er bygge-anlægsområdet lønførende, især når der er mangel på bygningsarbejdere, for det presser lønninger op for dem, hvilket smitter af på andre områder.

Det, der fremkalder overophedning, er, at store firmaer som Telia, Banestyrelsen, Unibank m.fl. har så store overskud, at de har travlt med at opføre kontorbygninger i milliardklassen.
Prestigeprojekter som Ørestaden presser sig også på. I København er der planer om at opføre million-dyre ejerlejligheder ved den eftertragtede havnefront.

Med andre ord er det erhvervslivets og de riges ekstremt dyre boligbyggeri, der gør det umuligt at hjælpe de hjemløse med dén ene ting, som de for alvor mangler: En bolig.

Hvad skal de 400 mio. kr. så bruges til?

Svaret er: At afholde kurser for de hjemløse, så de en gang – ad åre – kan finde ud af at bo med tag over hovedet i stedet for i en papkasse. Om disse boliger overhovedet kommer, er usikkert.

 

Flere artikler fra nr. 183

Flere numre fra 2000

Siden er vist 1578 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside