Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 183 – Juni 2000 – side 10

Nye skraldemænd har lært lektien

Efter flere års løntilbageholdenhed blev det for meget for de århusianske skraldemænd, da de så ledelsens udspil i lønforhandlingerne.

Skraldemændene krævede både mere i løn og tilbagevenden til fyraftens-akkorden. Ledelsen svarede, at mere i løn betød et højere arbejdstempo.

Men stemningen på Skralden er atter vendt og d. 27. april besluttede 49 ud af 78 skraldemænd sig for at nedlægge arbejdet. Nu skulle det være slut med logren med halen, som svar på skraldeledelsens stadige forringelse af lønforholdene.

For første gang siden foråret ‘96, hvor de daværende skraldemænd måtte opgive kampen efter 111 dages konflikt, var der atter strejke på Skralden.

Strejken varede få dage, og var en sejr til skraldemændene, som fik de lokale lønstigninger op på et højere niveau end landsoverenskomstens.

Skraldemændenes strejke viser langt mere end at strejker nytter, nemlig at et nederlag ikke varer evigt.

For de gamle skraldemænd led et stort nederlag i 1996, da arbejdgiverne, hjulpet af velvillige skruebrækkere og en fagbevægelse, der svigtede skraldemændene, fik smadret en arbejdsplads med et godt sammenhold og en stærk, demokratisk klub.

De nye skraldemænd har efter nogle år lært lektien, tilbageholdenhed over for arbejdsgivernene nytter ikke, det gør kun kontant kamp, strejke.

 

Flere artikler fra nr. 183

Flere numre fra 2000

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 2001-2010
Faglig kamp (DK): Skraldemænd/renovation

Siden er vist 1518 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside