Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 184 – August 2000 – side 2

Stop dødsfaldene – legaliser Ecstacy

I den seneste tid har der i pressen været skrevet meget om ecstasy.

Opmærksomheden omkring ecstasy hænger sammen med at 2 unge er døde efter indtagelse af stoffet og flere er kommet på hospitalet.

At unge kommer på hospitalet, pga. ecstasy og andre amfetamin-stoffer, er der ikke noget nyt i. Socialt belastede unge, der er misbrugere, har i årevis været en del af dagligdagen på landets hospitaler.

Problemet nu er at “almindelige folks” børn også er begyndt at bruge ecstasy, og derfor er der fokus på ecstasy nu.

Flugt

De unge der tager ecstasy flygter fra en virkelighed, hvor de føler sig alene, fordi de hele tiden mødes af masser af krav fra skole, forældre og samfundet i det hele taget. De skal kunne det hele og have kontrol, men det har de ikke – det er der ingen der kan have.

Frustrationerne overfor en krævende hverdag dulmes med ecstasy og andre stoffer, eller ender i spiseforstyrrelser og ekstremsport osv.

Man stopper ikke ecstasy dødsfald, ved, som i Århus, at et diskotek afviser unge pga. deres “technoprægede beklædning”!

En del af problemet ligger i at købere af ecstasy får urene varer, fordi der kan tjenes penge på billigt og urent fremstillede stoffer. Når stofferne er ulovlige, er der ingen kontrol med, hvad man køber og ingen vejledning om stoffets effekt. F.eks. at det kan give psykoser eller andre psykiske sygdomme.

Ydermere skal unge, for at købe ecstasy, i kontakt med et kriminelt miljø, der også tilbyder dem andre urene og hårdere stoffer end ecstasy.

Vil man forhindre brugen af ecstasy, skal der forbyggelse til. Gi’ de unge en mindre presset hverdag, socialt og økonomisk.

Flere artikler fra nr. 184

Flere numre fra 2000

Siden er vist 1380 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside