Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 184 – August 2000 – side 2

Banker skovler penge ind

Allerede inden de store bankers halvårsregnskaber bliver offentligtgjort i begyndelsen af august, er det fremme at overskuddene i år er milliarder større end sidste år.

Og samtidig har bankerne meldt ud, at overskuddene ikke vil komme os daglige brugere af bankerne til gode, men alene ryge i aktionærernes lommer.

Det ville ellers være et godt sted at begynde at droppe alle de mange gebyrer vi almindelige bankkunder betaler. Der var protester da gebyrerne for alvor blev indført i midten af 90’erne. Bankerne sagde, at gebyrerne var nødvendige for at dække deres udgifter ind.

Men bankerne har hverken før eller efter haft problemer med indtjeningen, tværtimod er overskuddene for de fleste bankers vedkommende steget markant igennem de seneste år.

Men det er ikke kun gebyrerne, der rammer os. Det er også høje renter på huslån m.m. Lån de fleste er nødt til at tage, fordi der slet ikke er lejerboliger nok.

Både rente- og gebyrsatser er mistænkeligt ens for de fleste banker, hvilket indikerer, at de er aftalte pengeinstitutionerne imellem.

Liberalisternes højt besungne markedsmekanisme, der skulle sikre konkurrence og dermed lave priser, er og bliver en illusion.

Flere artikler fra nr. 184

Flere numre fra 2000

Siden er vist 1391 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside