Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 184 – August 2000 – side 4

Balkan

Den serbiske opposition kæmper videre

Jesper Høi Kanne

- “Don't say things, do them”. Det er mottoet for den serbiske studenterbevægelse OTPOR, som gennem de seneste måneder har markeret sig stærkt i opposition til Milosevic’ regime.

- Vores aktiviteter er meget individuelle, og består mest af uddeling af løbesedler på gaden, eller fra dør til dør, fortalte Milja Jovanovic, da hun for nylig besøgte Hovedbiblioteket i Århus.

Forfølges af regimet

Siden nytår er ca. 1200 af OTPORs ca. 30.000 aktivister blevet arresteret, ligesom en stor del har fået bøder for at udbrede OTPORs materiale. Regimet forsøger endda at hænge OTPOR op på mord, til trods for at OTPOR ikke bruger vold.

Handlingslammet

Bevægelsen rummer alt fra den yderste venstrefløj til nationalister. Det viste sig under Kosova-krigen, hvor OTPOR var handlingslammede, og nogle af deres aktivister drog i krig.

OTPOR har desværre afskrevet al kollektiv aktivitet; de samarbejder ikke med de uafhængige fagforeninger, og de arrangerer ikke demonstrationer.

- Men selvom OTPOR er en meget individuel bevægelse, har vi dog et fælles mål: At vælte Milosevic, sluttede Milja Jovanovic.

Flere artikler fra nr. 184

Flere numre fra 2000

Se flere artikler om emnet:
Serbien

Se flere artikler af forfatter:
Jesper Høi Kanne

Siden er vist 1622 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside