Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 184 – August 2000 – side 10

Pædagogstuderende i aktion mod lærerfyringer

Jan Hoby

Mellem 350 og 400 pædagogstuderende fra Fyns Pædagogseminarium demonstrerede d. 21. juni, foran Undervisnings- og Finansministerierne, i protest mod fyring af 7 undervisere på deres seminarium.

Fyringerne sker på baggrund af de sidste års markante udhuling af de økonomiske midler til pædagoguddannelsen og den markedsøkonomiske taxameterordning som er ved at sønderrive hele uddannelses-systemet.

Demonstrationen var præget af fest og farver og viste, at der er en spirende anti-kapitalistisk stemning på vej. De mange taler var meget systemkritiske og forsøgte at kæde de studerendes kamp for genansættelse af deres undervisere sammen med kampen imod regeringens asociale og arbejdsgivervenlige politik.

Der deltog elever fra et par gymnasier i Odense og deres tilstedeværelse høstede store bifald.

Der er rundt omkring på pædagogseminarierne en stigende frustration over de konstante forringelser, og det er kun et spørgsmål om tid før vi ser flere aktioner og demonstrationer. De Pædagogstuderendes Landssammenslutning (PLS), vil forsøge at organisere sine medlemmers vrede til handling, sammen med andre uddannelsessøgende, når Folketinget åbner i oktober. Men det bliver op til socialister landet over at sikre, at det bliver en succes.

Derfor skal spørgsmålet om at tage til Prag d. 26. september kædes sammen med kampen imod nedskæringerne på uddannelsessystemet.

Stemningen d. 21. juni viste, at dette er muligt.

Billedtekst:
De pædagogstuderende vil ikke finde sig i nedskæringer.

Flere artikler fra nr. 184

Flere numre fra 2000

Se flere artikler om emnet:
Pædagogstuderende

Se flere artikler af forfatter:
Jan Hoby

Siden er vist 1506 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside