Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 184 – August 2000 – side 10

Klar med nye udliciteringer

Arbejderklassen vil i den kommende fremtid stå over for den største kamp på udliciteringsområdet nogensinde.

De borgerlige partier og toppen i Socialdemokratiet lægger op til at udlicitere på de bløde områder så som ældrepleje og børnepasning.

Vi vil sandsynligvis komme til at se en arbejderklasse, der vågner op til dåd og kæmper imod disse uanstændige angreb på velfærden. Bare her på det sidste har man set massiv modstand på busområdet i Århus og Odense. Og der er også set flere eksempler på modstand imod udlicitering af rengøring på skoler og syge-huse.

Det er gået op for folk at udlicitering ikke er en måde at spare penge på uden at få dårlige forhold. Vi kan bare se, hvordan det ser ud på HT området i København. Eller vi kan se, hvordan det ser ud på rengøringsområdet. Her er der eksempler på, at personalet skal nå at rengøre et 60% større areal på den samme tid, efter de er blevet udliciteret. Resultatet af dette er klart. Man kan eksempelvis tage vores skoler og se hvor uhygiejniske de er.

Områder som rengøring og HT er ikke det, der ligger folk mest på sinde, men når politikerne har tænkt sig at udlicitere områder som børnepasning og ældrepleje, vil man se massive protester. Fordi når man har set, hvilke konsekvenser udlicitering hidtil har givet, vil man ikke risikere konsekvenserne af en udlicictering på de bløde områder.

Flere artikler fra nr. 184

Flere numre fra 2000

Se flere artikler om emnet:
Privatisering

Siden er vist 1424 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside