Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 187 – November 2000 – side 3

Socialistisk Arbejderavis mener

Støt palæstinenserne

150 palæstinensere er blevet dræbt i Israel og de besatte områder siden urolighederne startede for godt en måned siden. Israelske soldater har skudt med skarpt mod demonstranter.

Amnesty International har skapt kritiseret israelernes massakre og et flertal på FNs general-forsamling har fordømt Israel, men den danske regering er tavs. Herfra lyder der ingen kritik – Danmark undlod således at stemme for kritikken af Israel i FN.

Tværtimod svælger de danske medier i interviews med såkaldte danske eksperter, der skal forklare hvad der sker i Mellemøsten. Eksperterne er folk som Michael Melchior, søn af den tidligere overrabbiner Bent Melchior og medlem af Baraks regering. En anden ekspert er den tidl. chefredaktør på Politiken, Herbert Pundik, der har levet det meste af sit liv i Israel – og utallige gange forsvaret jødiske bosættelser og israelernes undertrykkelse af palæstinensere.

Mistænkeliggørelse

Formålet er klart: at mistænkeliggøre palæstinensernes kamp. I stedet for at se på israelernes skarpladte geværer vendt mod demonstranterne, fokusere medierne på, at der er børn og unge med på palæstinensernes demonstrationer.

Forsvaret af Israel er vigtigt for Danmark og resten af den vestlige verden, fordi Israel siden oprettelsen i 1948 har fungeret som USA’s og vestens vagthund i Mellemøsten. Vesten bruger Israel til at holde styr på de arabiske lande, men især til at sikre sig kontrol med olieressourcerne. Derfor kan Israel gøre hvad som helst uden at møde kritik fra danske regeringer.

Hykleri

Samtidig viser den manglende danske kritik af Israels behandling af palæstinenserne endnu engang, at al dansk tale om menneskerettigheder er hyklerisk. Menneskerettigheder er kun noget der bruges mod regeringer og lande, man ikke kan lide.

Danmark har altid stået på israelernes side – uanset deres uhyrlige overgreb. Det har man gjort som halehæng til USA, mens et land som Frankrig har haft et noget mere nuanceret syn på Mellemøsten.

Den danske regerings holdning til den israelske terror er også et slag i ansigtet på de palæstinensiske flygtninge, som bor i Danmark. Beskeden til dem lyder: “Det er jeres egen skyld, at I har været nødt til at flygte. Vi ser gerne i forsvinder fra Danmark.”

Det er derfor forståeligt, at frustrationerne blandt de palæstinensiske flygtninge er stor. De er oppe mod et billede af forholdene i deres hjemland, som bygger på bevidste politiske løgne.

Det er derfor vigtigt, at socialister i de anti-israelske demonstrationer også vender brodden mod den danske regering. Ikke kun mod Israel.

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 187

Flere numre fra 2000

Siden er vist 1795 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside