Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 187 – November 2000 – side 3

Socialdemokratiet på kant med menneskerettighederne

Socialdemokratiet lancerede i starten af november en “ny” drejning i deres flygtninge- og indvandrerpolitik.

I rigtig Dansk Folkeparti-stil skal der nu tages et opgør med de såkaldte “hellige køer”, der forhindrer den danske regering i at føre en totalt umenneskelig flygtninge- og indvandrerpolitik.

Formand for Socialdemokratiets flygtninge- og indvandrerudvalg, Henning Hjort Jensen, siger til Jyllands Posten, d.3 november, at FNs flygtningekonvention fungerer som et hold-kæft-bolche, der forhindrer “en række initiativer”.

FNs flygtningekonvention, indeholder bl.a. forbud mod at udvise en flygtning til et land, hvor hans liv eller frihed står i fare, p.g.a hans race, religion, politiske overbevisning o.a. Konventionen forpligtiger der-med Danmark til, at give adgang til et vist minimum af flygtninge – og det skulle blot mangle!

Socialdemokratiet er med deres udspil totalt kolde i røven overfor det faktum, at millioner af mennesker lever i en virkelighed, hvor krig, politisk eller religiøs forfølgelse, social og økonomisk nød og fattigdom er hverdagen.

Og hykleriet får ingen ende, når vi ser den danske stats rolle i flere af de konflikter der tvinger mennesker på flugt. Den danske regering har f.eks. undladt at stemme for en FN-kritik af Israels vold mod det palæstinensiske folk. En vold og en undertrykkelse, der tvinger palæstinensere på flugt.

Den danske stat deltog også i Natos krig mod Serbien og var med til at opfordre serbiske soldater til at desertere fra hæren. Sidenhen har de samme myndigheder afvist at give politisk asyl til serbiske desertører i Danmark.

Socialdemokratiets “nytænkning” indenfor flygtningepolitikken, ses også ved, at den danske regering nægtede at tilslutte sig EUs menneskerettighedserklæring, der bl.a. formaliserer et forbud mod usaglig diskrimination i EU-lande.

Racisme

Denne voldsomme opblussen i den racistiske indvandrerdebat kommer lige efter regeringens kæmpe-nederlag i euro-afstemningen, og socialdemokraterne har helt klart behov for en ny mærkesag der kan pynte på meningsmålingerne op til et kommende folketingsvalg. Men udspillet kommer også i en periode, hvor kamp mod nedskæringer og krav om velfærd står på dagsordenen flere steder i landet.

Den racistiske offensiv kan meget vel være et forsøg på at tage brodden af denne voksende utilfredshed med systemet og med politikerne. Racisme og syndebukspolitik er historisk en glimrende måde at skabe splittelser på, og fjerne fokuset fra de virkelige problemer:
Et asocialt og menneskefjendsk system.

Men det, der er på spil i denne groteske politiske leflen for højrefløjen, er mere end en gruppe vælgere, eller udslag på meningsmålingerne. Flygtninge- og indvandrerpolitiken drejer sig om mennesker, der er på flugt p.g.a. krig, fattigdom og undertrykkelse.

Det drejer sig om mennesker, der i forvejen tilhører en udsat og dårligt stillet gruppe i Danmark. Indholdet i Socialdemokratiets menneskefjendske udspil,vil ramme disse mennesker hårdt, og være med til at skabe racisme og hetz mod flygtninge og indvandrere i Danmark.

 

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 187

Flere numre fra 2000

Se flere artikler om emnet:
Socialdemokratiet (DK)

Siden er vist 2265 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside