Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 187 – November 2000 – side 10

Præst vil fortsat hjælpe flygtninge

Flygtningepræsten Leif Bork Hansen fik i slutningen af oktober skærpet sin dom fra en bøde på 2500 til 7500 kroner for at indsamle og videresende penge til flygtninge, der lever under jorden.

Leif Bork Hansen er dømt fordi han i foråret og sommeren 1999 indsamlede penge til 19 serbere, han tidligere var dømt for at have hjulpet under jorden.

I det hele taget har Leif Bork Hansen gjort en kæmpe indsats for at afsløre det menneskefjendske syn der ligge bag den danske flygtningepolitik.

Og det er al ære værd, at Lyngby-præsten er parat til at ofre sin stilling i den danske folkekirke for at forsvare og hjælpe flygtninge, der er tvunget til at leve under jorden.

Vil skjule flygtninge igen

Og selvom Leif Bork Hansen anser sagen som afsluttet, erklærede han efter retsagen at han ikke vil afvise, at han igen kommer til gentage sine kriminelle handlinger og hjælpe mennesker på flugt, hvis der er behov for det.

Og der er brug for alle, der vil hjælpe udvisningstruede flygtninge. For fremtiden lover ikke lys for flygtninge, der forsøger at finde et åndehul i Danmark.

Stramninger

Der har gennem de seneste år været en lang række stramninger overfor flygtninge, der kommer til Danmark. Men det er ikke nok for Socialdemokratiet.

De vil nu gøre op med alle de internationale forpligtigelser, som Danmark har skrevet under på.

Angsten for Dansk Folkeparti har fået Socialdemokratiet til at skippe enhver anstændighed.

ISU og Socialistisk Arbejderavis kan derfor kun opfordre alle til at hjælpe flygtninge i nød – det kan bl.a. gøres via organisationen “Flygtninge under jorden”.

Flere artikler fra nr. 187

Flere numre fra 2000

Se flere artikler om emnet:
Indvandrer-/flygtninge

Siden er vist 1704 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside