Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 188 – December 2000 – side 2

Station 1 i København

Stadig mere racisme

Peter Kjær

Under en ransagning hos en københavnsk politibetjent fra Station 1 fandt man ikke kun ulovlig doping, men også stærk racistisk propaganda fra Dansk Forum.

Blandt andet et brev hvor betjenten blev opfordret til at melde sig ind i en selvtægtsgruppe,der skulle kastrere muslimske voldtægtsmænd.

På trods af de tydelige beviser og de grove anklager, bliver betjenten, samt to af hans doping-sigtede kolleger kun forflyttet til en anden station, mens efterforskningen pågår.

Sagen viser flere vigtige pointer. For det første er politibetjente som enkeltpersoner ikke neutrale, og det har den konsekvens, at politiet som organisation ikke behandler folk ens.

For det andet, slipper politibetjente nemmere fra lovovertrædelser, som den øvrige befolkning ellers skal straffes hårdt for. For det tredje dækker politiet over hinanden.

Det var også mod betjente fra Station 1 i København, der sidste år blev rejst anklager om vold og voldtægt mod narkomaner og prostituerede. Anklager som statsadvokaten frafaldt, fordi det ikke kunne bevises.

For man kan jo ikke stole på en narkoman eller en luder, sagde han mellem linierne, og anklagede dem i stedet for falsk vidneforklaring.

Politiets egentlige rolle er at  forsvare overklassens interesser ved at opretholde “ro og orden” og beskytte den private ejendomsret, selv om det er mod flertallets interesser. Dette ses tydeligt under faglige konflikter som Ribus og under politiske demonstrationer som i Prag mod Verdensbanken og IMF.

Se også:
SAA 188: Ingen støtte til mere straf

Flere artikler fra nr. 188

Flere numre fra 2000

Se flere artikler om emnet:
Politiet

Se flere artikler af forfatter:
Peter Kjær

Siden er vist 1648 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside