Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 188 – December 2000 – side 2

Kogalskab

Hensynet til erhvervslivet vigtigere end sundhed

Mikkel Birk Jespersen

Under EU’s forhandlinger om, hvad der skal gøres ved de mange tilfælde af BSE (kogalskab) i Europa, viser den danske regering for 117. gang, hvordan hensynet til det danske erhvervsliv betyder mere for den end hensynet til forbrugerne.

På trods af, at det er åbenlyst absurd, at ellers planteædende dyr fodres med kød-, ben-, og fiskemel, altså rester fra andre dyr, så går den danske regering imod et forbud mod fiskemel. For et sådant forbud vil nemlig ramme danske fiskere hårdt på pengepungen.

Overalt i Europa kæmper de nationale regeringer hver deres desperate kamp for at beskytte deres oksekødproducenter og forsøge at holde priserne på oksekød oppe. Hvilke metoder de bruger og hvilke lande, de forbyder import fra, afhænger af hvilke erhvervsinteresser, de hver især har. Og alle forsøger, så godt de kan, at dække over deres problemer, så de kan kalde sig “BSE-fri”.

Hvis vi i fremtiden vil undgå BSE-epidemier og lignende trusler mod vores helbred gennem den mad, vi spiser, kræver det, at fødevareproduktionen ikke er underlagt markedsøkonomiens profitræs. For det er netop profithensynet, der står i vejen for en effektiv indsats imod BSE.

Flere artikler fra nr. 188

Flere numre fra 2000

Se flere artikler om emnet:
Sygdom/sundhed

Se flere artikler af forfatter:
Mikkel Birk Jespersen

Siden er vist 1167 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside