Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 188 – December 2000 – side 10

Krystalnatsdemonstrationer

Massiv modstand mod nazisterne

Johanne Schmidt-Nielsen

Demonstrationen d. 9 november i Svendborg var en bragende succes. Med et fremmøde på op mod 1000 mennesker og anbefalere som LO, HK, SiD, Metal og mange flere var krystalnatten en tydelig sejr for den antinazistiske bevægelse i Danmark.

Demonstrationen var arrangeret på et borgermøde, hvor deltagerne ikke længere ville finde sig i byens nazister. Nazisterne har gennem en længere periode chikaneret byens borgere ved bl.a. at male hagekors på Rebels lokaler og ved at sende trusselsbreve. Trusselsbreve der vel at mærke blev ført ud i livet over for Enhedslistens Jesper Kiel, der sidst i oktober blev opsøgt på sin bopæl af 5 heilende nazister. Jesper Kiel nåede akkurat at lukke sin dør, før nazisterne begyndte at kaste ølflasker mod ham. Disse begivenheder resulterede i to borgermøder, hvor de fremmødte besluttede at arrangere den anti-nazistiske demonstration.

Det var ikke kun i Svendborg, Krystalnatten blev mindet med en demonstration imod nazismen. Også i København, Odense, Ålborg og Vejle viste borgere deres modstand mod nazismen.

Flere artikler fra nr. 188

Flere numre fra 2000

Se flere artikler af forfatter:
Johanne Schmidt-Nielsen

Siden er vist 1418 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside