Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 189 – Januar 2001 – side 4

Dødsguvernøren Bush – USAs præsident

K Nielsen

Endelig er den store amerikanske sæbeopera, om hvem der skulle være præsident, slut. Det er nu bevist, at det store demokrati, ikke er så demokratisk endda, og at selv under politiske valg, er det nødvendigt, at det er dommere, der afgør resultatet.

Det blev Bush, der – som præsident de næste fire år – nu er en af verdens mest magtfulde mænd. Indtil nu har Bush været guvenør i Texas. Der har han nogle sørgelige rekorder.

Han er den guvenør under hvem, der er blevet udført flest dødstraffe. På bare 6 år er 150 mennesker blevet henrettet, det er mere end en 1/5 af alle henrettelser i USA siden 1976. Bush har selv fortalt, at han bruger helt ned til 4 minutter på at bestemme, hvem der skal henrettes. Alene i år 2000 har han henrettet 38, hvilket er rekord på et år siden 1930.

Foræringer til de rige

Bush bestyrede et fængselssystem med mere end 147.000 fanger. Det er mere end antallet fanger i Frankrig, Tyskland og Italien tilsammen.

Texas er også den stat i USA, hvor der er de laveste offentlige udgifter pr. indbygger. Der er også den højeste børnedødelighed og fejlernæring i hele USA, men alligevel har han givet skattelettelser til de rige på 1,7 mia. dollars.

Det er den kedelige statistik, man har at kigge på, hvis man vil spå lidt om, hvad det kommer til at ske i USA, med Bush som præsident.

Gore er ikke et alternativ

Desværre har det også vist sig, at det sikkert ikke var blevet meget bedre, hvis det havde været Al Gore, som blev præsident. Han har nemlig under hele valgkampagnen tilnærmelsesvis stjålet slogans fra Bush om retten til dødstraf, og de var også enige om at støtte Golfkrigen i 1991. De har også været lige gode til at gøre indvandrere til syndebukke og bryde deres løfter om velfærd til fordel for “big business”.

Billedtekst:
I løbet af Bush’s guvernørperiode i Texas er der sat rekord i antallet af henrettelser, og han har stået for massive skattelettelser til de rige. Det er altså ikke en menneskevenlig politik, der er i vente fra den nye præsident.

Flere artikler fra nr. 189

Flere numre fra 2001

Se flere artikler om emnet:
USA internt efter 1990

Se flere artikler af forfatter:
K Nielsen

Siden er vist 1538 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside