Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 189 – Januar 2001 – side 10

Arbejdstid

LO-forslag møder modstand

LO’s næstformand, Tine Brøndum, og LO’s ungdomskonsulent, Mette Frederiksen, kom d. 5. januar med et forslag om, at man skal kunne arbejde op til 55 timer om ugen.

Ideen er, at man kan arbejde meget, mens man er ung, for derefter at kunne afspadsere, når man bliver ældre og får børn.

Tiltrække unge

Tine Brøndum begrunder forslaget med, at fagbevægelsen  skal gøres mere attraktiv for unge arbejdere. 31% af unge arbjedere er ikke organiseret i en fagforening.

Den gennemsnitlige organisationsprocent i befolkningen er ellers ca. 90%. Det er især unge IT-arbejdere, der ikke organiserer sig. Det er samtidig denne gruppe arbejdere, der har meget overtids-arbejde, og risikoen for massiv nedslidning er overhængende. Brøndum mener så, at ved at foreslå en forlænget arbejdsuge, kan de unge arbejdere tiltrækkes til fagbevægelsen.

Vækker vrede

Flere arbejdsmarkedsforskere og politikere, bl.a. Socialdemokratiets arbejdsmarkedspolitiske ordfører har kritiseret forslaget.

SiD kritiserer også forslaget, og i LO-Ungdom Århus har forslaget vakt vrede. Rune H. Jakobsen, næstformand i LO-Ungdom i Århus, udtaler:

“Forslaget blokerer for, at vi kan få en generel arbejdstidsnedsættelse, der ville kunne hjælpe på både arbejdsløsheden og nedslidningen. Problemer, der ikke kun rammer den enkelte hårdt, men også samfundet som helhed. Derudover læser jeg i forslaget, at der bliver åbnet op for overarbejde uden at få ektra betaling for det. Det kan ikke være i fagbevægelsens interesse.”

Flere artikler fra nr. 189

Flere numre fra 2001

Se flere artikler om emnet:
LO

Siden er vist 1644 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside