Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 189 – Januar 2001 – side 11

95.000 kr. samlet ind til Mads’ kaution

Tag raslebøsser med på skolen i de næste uger, og spørg venner og arbejdskammerater om en skærv.

Indsamlingen til Mads kaution har nu rundet godt og vel halvdelen af de 180.000 kr. Et beløb, som det korrupte tjekkiske politi- og retssystem krævede, for at løslade Mads, efter at selvsamme system først brutalt arresterede ham for “vold mod tjenestemand i funktion”, og siden spærrede Mads inde i to måneder, hvor han blev udsat for tortur og elendige forhold.

Mads’ forbrydelse var, at han ligesom de små 20.000 andre, som deltog i demonstrationen mod IMF og Verdensbankens topmøde den 26.september i Prag, ville udtrykke sin solidaritet med verdens fattige folk, og sin harme over, at magteliten og deres organisationer fortsætter deres uhæmmede udbytning af den tredje verden.

Solidaritet nytter

Kampen for at få Mads ud og hjem var aldrig lykkes uden det omfattende solidaritetsarbejde, som Mads familie, venner, skolekammerater, og aktivister fra Prag-komiteerne på landsplan udførte. I hele forløbet har den danske regering, og ikke mindst den tidligere udenrigsminister, Niels Helveg Petersen, udvist total passivitet.

Anders Bondo Christensen, som er en af initiativtagerne til indsamling af de 180.000 til Mads’ kaution,  siger om indsamlingen:

- Der kommer løbende beløb ind. Fra mange forskellige steder. Fra enkeltpersoner. Fra Mads gamle venner på efterskolen. Ved indsamlinger på landets gymnasierne. Fx er der samlet 3000 kr. ind på hver af de to gymnasier i Sønderborg. Selv om der er et stykke igen er vi optimistiske. Vi sætter nu slutspurten ind frem til afslutningen af indsamlingen 1.februar.

En række fagforeninger har også givet beløb, fx. SiD, lager og pak i Århus, PMF og BUPL i Århus; og på en række skoler er der også samlet ind: Rudolf Steiner skolen i Odense, Viby Amtsgymnasium, Haderslev gymnasium

Ud med raslebøsserne

ISU vil i de komende uger lave indsamlinger på alle de gymnasier og skoler, hvor vi har medlemmer eller kender folk. Det vi – og andre – konkret kan gøre er:

1) Stil jer op på fællessamlingen og fortæl om kampagnen, og annoncér, hvornår i samler ind. Få andre med i indsamlingen. Husk lærerværelset;

2) Kombiner evt. indsamlingen med, at I viser Prag-videoen og den nye Nice-video – begge kan bestilles på ISU.

Flere artikler fra nr. 189

Flere numre fra 2001

Se flere artikler om emnet:
Prag 2000

Siden er vist 1652 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside