Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 190 – Februar 2001 – side 11

Interview

Derfor blev jeg international socialist

Interview med Morten Skovfoged, 24 år, chaufførelev.

– Hvornår blev du politisk interesseret?

Jeg kommer fra en socialdemokratisk familie. Jeg har deltaget i 1. maj demonstrationer, siden jeg lå i klapvognen. Som 10 årig var jeg med ude at hænge valgplakater op, og i 9. klasse meldte jeg mig ind i DSU. Men efterhånden synes jeg der skete alt for lidt. Det var næsten en kaffeklub.

I 1998 meldte jeg mig ud af DSU. På det tidspunkt var der storkonflikt i Danmark. Arbejderne krævede en 6. ferieuge. Og så greb Poul Nyrup ind i konflikten og stoppede den uden at vi fik den 6. ferieuge. Det var bare for meget.

På et DSU møde rejste jeg kritikken af indgrebet, og sagde, at jeg ikke længere kunne forsvare Socialdemokratiets politik. Og så rejste jeg mig og forlod mødet. Men da jeg var på vej ud af døren hørte jeg en masse skramlen fra stole der blev flyttet. Da jeg vendte mig om, var en tredjedel af forsamling også på vej ud. De havde også fået nok. I de næste par år var jeg lidt med i folkebevægelsen, men ellers lavede jeg ikke ret meget politisk.

– Hvordan blev du så medlem af ISU?

En af mine gode venner, Martin, var blevet med i ISU, og læste Socialistisk Arbejderavis. Han tog med til demonstrationen i Prag mod verdensbankens topmøde, og på vejen hjem blev han også medlem af IS, dvs. begyndte at gå til møder, sælge avisen osv. Vi diskuterede en masse, og så fandt jeg ud af, at det IS stod for med revolution og socialisme fra neden, det var jeg helt enig i. Jeg ville også være med til at lave verden om.

Flere artikler fra nr. 190

Flere numre fra 2001

Siden er vist 1417 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside