Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 190 – Februar 2001 – side 11

Mads frikendt

Mads Trærup blev frikendt, da hans sag var for retten i Prag den 1. februar. Det var en sejr for Mads og ikke mindst for Løslad Mads kampagnen, der har skabt så meget offentlig fokus på hans sag, at det ville give genlyd, hvis han blev sendt i fængsel.

Tjekkiet søger om optagelse i EU og er presset ift. kritik om at menneskerettighederne ikke bliver overholdt.

Det har både Mads og 400 andre af dem, der blev fængslet under demonstrationer i Prag den 26. september bekræftet. De fortæller om politiets og fængselspersonalets tortur og vold mod dem. Noget de nu har klaget over.

Internt i Tjekkiet foregår der i øjeblik en magtkamp mellem på den ene side regeringen/Vaclav Harvel og på den anden side den nationalistiske højrefløj. Seneste kom de til udtryk i kampen om hvem der skulle sidde i ledelsen for den statslige TV-kanal. Her fik en lang besættelse af TV-huset af stationens journalister afsat den højrefløjs ledelse, der var blevet udnævnt.

Retssagen mod Mads er en del af denne magtkamp, fordi Harvel er blevet anklaget af højrefløjen for at benåde al for mange af demonstranterne fra september demonstrationerne. Derfor har anklageren da også anket frifindelsen.

Mads blev frikendt fordi politibetjentenes forklaringer var utroværdige, og det er jo et slag til en autoritær højrefløj, derfor anken.

Se også:
SAA 190: 100.000 kr. samlet ind til Mads’ kaution

Flere artikler fra nr. 190

Flere numre fra 2001

Se flere artikler om emnet:
Prag 2000

Siden er vist 1603 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside