Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 192 – Maj 2001 – side 3

Bush er ikke velkommen

USA med Bush i spidsen dropper klimaaftalen, for at industrien kan fortsætte med at skovle enorme profitter ind, selvom det kan koster os alle fremtiden.

USA med Bush i spidsen skubber med missilforsvarsprojektet til øget oprustning og en ny kold krig.

USA med Bush i spidsen fortsætter med militær støtte til Israel, selvom det koster palæstinenserne hundreder af dræbte og tusinder af sårede.

USA med Bush i spidsen giver skattelettelser til de rige og vil ikke være med til at eftergive de fattige landes gæld.

USA med Bush i spidsen er ligeglade med mennesker verden over. Det der tæller er overskuddene hos de amerikanske virksomheder, og at USA kan fastholde positionen som den førende globale supermagt. Og det må gerne ske ved brug af atomvåben, siger nogle af Bush's republikanske venner.

De blodige konsekvenser af amerikansk politik er mange, både i form af krig, øget  fattigdom og en ligegyldighed over for forurening.

Uønsket

Der er mange grunde til at give Bush en velkomst, han sent vil glemme, når han møder op som gæst til EU-topmødet i Gøteborg d. 16. juni. Derfor må vi så mange som muligt deltage i de store demonstrationer i forbindelse med EU topmødet mod USA's og Bush's verdensorden og for et mere socialt Europa.

Lige nu sidder Bush bag høje hegn til topmøde sammen med de andre statsledere fra de amerikanske kontinenter. Hegnene er sat op for at statslederne ikke skal konfronteres med den vrede, titusinder af mennesker fra hele verden udtrykker mod dem og deres politik gennem store demonstrationer i Quebec, hvor topmødet finder sted.

Om EU-lederne og Bush vil gemme sig bag høje hegn og bevæbnet politi og militær, når de mødes i Gøteborg, det vil tiden vise. Men en ting er sikkert, det er ikke demokratiske og åbne samfund, der vælger den løsning, når befolkningens vrede mod ledernes politik bliver synlig og højrøstet. Vi vil en anden verden, lad os vise det i Gøteborg i juni.

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 192

Flere numre fra 2001

Siden er vist 1761 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside