Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 193 – Juni 2001 – side 6

Next Stop Göteborg: Stop magtelitens topmøde

Hans Erik Madsen

Det er fantastisk vigtigt, at flest mulige deltager på demonstrationen fredag morgen – hvor topmødet åbnes. Protesterne ved åbningen af topmødet sætter dagsordenen for, hvad der videre sker.

Den største demonstration i Québec var på andendagen af topmødet. Men det var helt afgørende for stemningen og det billede, der blev tegnet af topmødet og demonstrationerne i Quebec, at 10.000 marcherede mod FTAA-mødet, da det startede .... Fremfor smilende statsledere og alle deres løgne om, at mere marked betyder mere velfærd, var det demonstranternes vrede og krav om en bedre verden, som blev bragt i medierne.

Samme taktik og mobilisering må vi gentage i Gøteborg. Det eneste sprog magteliten forstår er protester. Det er læren lige siden Seattle.

Aflysningen af Verdensbankens topmøde i Barcelona er det definitive bevis på, at masseaktioner og konfrontation er vejen frem – dialog med magteliten er en blindgyde, som kun svækker det potentiale, den internationale bevægelse mod kapitalistisk globalisering rummer.

Flere artikler fra nr. 193

Flere numre fra 2001

Se flere artikler af forfatter:
Hans Erik Madsen

Siden er vist 1884 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside