Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 193 – Juni 2001 – side 7

Next Stop Göteborg: Det nytter at gøre noget!

Mikkel Bay

Det kan for mange mennesker umiddelbart virke uoverskuligt at tage kampen op mod verdens uretfærdigheder.

Om det er ens lokale kommune eller de store multinationale selskabers hærgen, man skal kæmpe imod, kan den magt, man er oppe imod, virke overvældende. Men den seneste tid har for alvor vist, at det nytter at tage kampen op mod overmagten.

I foråret lykkedes det for de københanske pædagoger at strejke Københavns Kommune i knæ. Dette var ikke bare en sejr for pædagoger, forældre og børn i København, som fik stoppet de planlagte nedskæringer, men det har samtidig givet arbejdere en vigtig erfaring. De har nu set, at man ikke behøver bare at finde sig i, hvad der bliver stukket ud fra oven.

Og for få måneder siden viste ATTAC’ere og andre aktivister verden over, at medicinalindustrien heller ikke er så urørlig som den ved første øjekast kan virke. Gennem kamp på græsrodsplan lykkedes det for almindelige mennesker at stikke en effektiv kæp i hjulet på 41 medicinalfirmaers profitjagt.

Beboerne i Nørresundby's sejr over nazierne er også et godt eksempel på, hvad man kan udrette, når folk på grædsrodplan samler sig om aktivt at kæmpe imod.

Der kunne selvfølgeligt hives ufatteligt mange flere eksempler på sejre frem. Alle vil vise, at man ikke behøver lade sig undertrykke i stilhed, men at hvis man organiserer modstanden fra neden og er stædig nok, så kan magthaverne ikke holde os nede. Så kan vi faktisk få trumfet vores vilje igennem.

Derfor er det også vigtigt, at rigtigt mange tager med til Gøteborg, sådan at vi kan få lagt massivt pres på EU politikerne.

Flere artikler fra nr. 193

Flere numre fra 2001

Se flere artikler af forfatter:
Mikkel Bay

Siden er vist 1461 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside