Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 196 – September 2001 – side 4

Australien

“Lad flygtningene drukne”

Så klart kan man beskrive den australske premierminister John How-ards reaktion på den desperate situation som 460 fortrinsvis afghanske flygtninge befinder sig om bord på et norsk skib.

Han var glad ved at efterlade flygtningene, inklusiv 2 gravide kvinder og 43 børn, mellem skibets containere i den bagende sol og kun med lidt mad og vand. Howard skabte ligeledes panik om bord, da han lod tropper storme skibet i et forsøg på at jage skibet væk fra australsk farvand.

Den norske kaptajn, som nægtede at forlade skibet, kunne fortælle, at mange af flygtningene skreg af skræk, da de troede, at de ville blive skudt eller fængslet.

Borgmesteren på Juleøen, hvor skibet var strandet, opfordrede Howard til at lade disse mennesker få opholdstilladelse. Howards svar var: “Vi kan ikke acceptere en situation, hvor Australien er set som en sandsynlig let flugtmulighed.”

Den australske regerings arrogance viser, hvor lidt forståelse magthaverne har for de lidelser, verdens fattigste lever med.

Omkring 3 millioner afghanere lever i overfyldte flygtningelejre i Pakistan og Iran, hvor de får lov til at rådne op. Verdenssamfundet der kalder sig civiliseret, vil ikke have dem. Overalt bliver flygtningene brugt som syndebukke for de forringelser i velfærden, magthaverne selv står for.

Flere artikler fra nr. 196

Flere numre fra 2001

Se flere artikler om emnet:
Australien

Siden er vist 1173 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside