Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 197 – Oktober 2001 – side 2

Hetz mod muslimer skal skal sikre regeringsmagten

Margit Johansen

Det er beskæmmende at se, hvordan danske politikere har stået i kø for at bruge terrorangrebet den 11. september til gøre hetzen mod indvandrere, og muslimer især, flere takker grovere.

De håber at kunne score nogle flere stemmer ved de kommende valg på det, og så er de mindre bekymrede over, at det for muslimer betyder utryghed, verbale og fysiske overfald.

Der er også eksempler på brandattentater mod indvandrere. Det er følgerne af politikernes racistiske hetz.

De hyler i skingre toner

Dansk Folkeparti med Pia Kjærgård i spidsen bekendte klart kulør ved Folketingets åbning og tilsluttede sig kolonitidens herre-folksmentalitet ved fra talerstolen at erklære, at “der kun er én civilisation, og det er vores”, og at islam derfor i allerhøjeste grad skal bekæmpes.

Selv om politikerne fra alle andre partier i udtalelser tog afstand fra hendes udtalelser, så var der ingen, der meldte hende for racisme eller brud på grundlovens sikring af religionsfriheden.

Anders Fogh kom kun med vage udtalelser, for han har brug for DF som parlamentarisk grundlag for en borgerlig regering. Stats-ministerposten er vigtigere for ham end at gå imod den ekstreme racisme.

Såvel Poul Nyrup som justitsminister Frank Jensen har været fremme med anklagende udtalelser mod muslimer, bl.a. med krav om at de skal bekende sig til ‘vores værdier’ og Grundloven, hvis de vil være her. Hvad ‘vores værdier’ så end er. Er det hetz og diskrimination overfor folk, der ikke ser ud som de fleste? Er det krig og økonomiske sanktioner, der forårsager sult?

De få indvandrere der jublede over terrorangrebet burde udvises, lyder også meldinger fra politikerne, der kræver at alle andre muslimer tager afstand fra det. Derimod forventes vi alle at klappe i hænderne og juble, når amerikanske sejrparader løber over tv-skærmen efter f.eks. krigen mod Irak, hvor hundrede-tusinde af civile irakere blev dræbt.

Både Pia Kjærsgård , Anders Fogh og Poul Nyrup har ansvaret for, at Danmark gang på gang fremhæves som et land, hvor hetzen og diskriminationen overfor indvandrere er særlig grov, og de holder sig ikke tilbage i denne situation.

Så de kommende valgkampe tegner til at blive utrolig beskidte på indvandrerområdet, fordi politikerne tror,at de kan bruge racismen til at aflede opmærksomheden fra, at hverken Socialdemokratiet eller Venstre for alvor vil give velfærden et løft.

Flere artikler fra nr. 197

Flere numre fra 2001

Se flere artikler om emnet:
DK: Folketingsvalg 2001-2010
Krigen mod terror 2001-?

Se flere artikler af forfatter:
Margit Johansen

Siden er vist 1272 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside