Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 197 – Oktober 2001 – side 7

Krigen og den anti-kapitalistiske bevægelse

Jakob Nerup

Ingen kan være uberørt af krigen. Ingen kan påstå, at den globale scene ikke er påvirket af krigen. Ingen antikapitalistisk bevægelse, som fx Attac, kan agere som om krigen ikke påvirker vores situation.

Siden 11. september og i særdeleshed siden krigens start den 7. oktober, er den globale situation forandret for den antikapitalistiske bevægelse.

USA og de rige landes krig sætter en ny og meget skærpet dagsorden, og den politiske situation polariseres. USA og Vesten bruger krigen som undskyldning for indskrænkninger af international ret, indskrænkning af rettigheder, økonomiske indgreb, støtte til storkapitalen og massefyringer, samt en racistisk hetz mod muslimer og indvandrere. For den antikapitalistiske bevægelse betyder det to ting.

På den ene side bliver vi udsat for absurde sammenstillinger af vores bevægelse og terrorisme. Selvom disse påstande er latterlige, så bruges de til at inddæmme vores bevægelse, og det skræmmer nogen fra at forbinde vores globale kritik med anti-krigsbevægelsen.

Heldigvis ser vi, at stort set alle i den antikapitalistiske bevægelse aktivt tager del i protesterne mod krigen. De mobiliserer til demonstrationer, deler løbesedler ud, samler underskrifter og tager højlydt del i debatten med anti-kapitalistiske argumenter.

Konkret bør dansk Attac tage del i antikrigsarbejdet. Både for at bringe globaliseringskritikken ind i anti-krigsbevægelsen, men også for at få krigsmodstanderne engageret i den antikapitalistiske bevægelse.

Lad Attac og anti-krigsbevægelsen blive til den dynamiske duo for en bedre verden.

Flere artikler fra nr. 197

Flere numre fra 2001

Se flere artikler af forfatter:
Jakob Nerup

Siden er vist 2915 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside