Socialistisk Arbejderavis
Nr. 197 – Oktober 2001 – side 7
Interview med aktivister fra Odense og Århus
Anti-krigsarbejdet
Tre aktivister i “Stop USA´s krig – netværket i Odense”, fortæller her om hvorfor de er med i aktiviteter mod krigen.
“Jeg var også imod Nato's krig på Balkan, fordi jeg synes folk selv må afgøre tingene i deres eget land,” fortæller Özgür, 18-årig gymnasieelev fra Mulernes Legatskole og fortsætter: “Jeg har delt løbesedler ud på min skole. Jeg tror de fleste er imod krigen, men de tvivler på om det kan nytte at gøre noget. Måske skal vi lave debatter på skolen eller i klasserne.”
Lasse der er gymnasieelev på Odense Katedralskole siger om hans engagement:
“Efter den 11. september vidste jeg, at den krig ville komme, og jeg frygter en voldsspiral, som gør det hele meget værre. Jeg føler mig forpligtet til at protestere imod at USA bomber verden fattigste land. Det er et skrækkeligt mediebillede vi får, og jeg vil være med til at vise, at alle ikke følger USA’s linie. Jeg har samlet underskrifter ind i min klasse. Jeg har brugt meget tid på at diskutere med folk – mange ved ikke rigtig hvad det handler om.”
Wisam går også på Odense Katedralskole og siger: “Jeg er dybt uenig med det USA og den vestlige verden står for. Øje for øje gør verden blind og denne krig vil som altid ramme de uskyldige – hverken Bush eller bin Laden. Vi var en 5-6 stykker fra Odense Katedralskole, som delte løbesedler ud i fredags om demonstrationen. Derefter gik vi alle op til ‘Samling’ og fortalte om demonstrationen og at folk kunne kontakte os for at få information.”
- Leder: Det mener vi
- Interview: Kampen mod umenneskelige fængslinger af afviste asylansøgere nytter noget
- Udenlandske chauffører har usle vilkår i Danmark
- “Grøn” kapitalisme – kun grøn, når der kan tjenes penge
- Derfor går finansverdenens nålestribede amok i kriminelle aktiviteter
- 1968: Året der forandrede alting
- Mere end en Saudi PR-katastrofe
- To år med Trump har mobiliseret millioner til modstand
- Almindelige menneskers historie: 3. De første store stater og de første klassekampe