Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 197 – Oktober 2001 – side 11

Attac: Stiftende landsmøde + aktiviteter

Næsten 200 mødte frem og stiftede det danske Attac d. 6-7 oktober.

I overvældende enighed blev vedtægter, politisk grundlag, udtalelser og arbejdsprogram vedtaget. Glæden var stor og den genvundne begejstring synlig blandt aktivisterne, nu skal Attac for alvor lave aktiviteter, sætte den politiske dagsorden og vokse til en tusindtallig med-lemsskare.

Det er en meget positiv udgave det danske Attac har valgt. Det bygger både på aktivisme og vidensformidling i en relativt flad struktur med en håndfuld talspersoner til pressen. Det matcher behovet for at få gang i aktiviteterne lokalt, i temagrupper og nye initiativer.

Samtidig har bevægelsen valgt en klar profil der bygger på at budskaberne bør formidles aktivistisk.

Skal vi tale om vindere og tabere, så må det konstateres, at bevægelsen er vinderen. Strukturelt lægger Dansk Attac op til en græsrodsbevægelse i stil med OOA og miljøbevægelsen NOAH.

Græsrodstanken sejrede markant over et par håndfulde byrokrater. Dansk Attac har valgt politisk at lægge sig op af Attac internationalt og dermed endte nogle fås forsøg på at gøre det til en lobbyistisk folkeop-lysningsorganisation i tavshed.

Men et er jo at stifte bevægelsen. Noget helt andet er at få den op i de høje omdrejninger som den globale situation kræver.

I de kommende måneder skal Attac sætte gang i flere kampagner og aktiviteter om WTO, GATS, tobinskat, ulandsgæld, forberedelsen af det danske EU-formandskab i 2002 og meget mere.

Ud af disse aktiviteter skal vi få masser af nye medlemmer til endnu flere aktiviteter og på den måde skabe den dynamiske antikapitalistiske bevægelse som den har potentialet til at blive.

Attac er blevet født som en lille græsrodsaktivist. Lad os nu se om den kan blive til en fræk og markant knægt som sparker røv på den politiske scene.

Efter det stiftende møde i attac den 6-7 oktober talte Socialistisk Arbejder Avis med Christina Kaaber-Bühler fra Attacs landsudvalg

Hvad synes du om det stiftende møde?

“Det gik utrolig godt. Folk var virkelig indstillet på at få en samlet organisation ud af weekenden.

Jeg havde ærlig talt frygtet, at der ville være meget personligt “fnidder”, der kunne havde snakket os ihjel, men det blev der intet af.

I stedet har vi nu en organisation og et arbejdsprogram, der giver plads til en masse spændende aktiviteter. Nu skal vi bare ud at lave noget.

Jeg glæder mig umiddelbart mest til de kommende aktiviteter op til WTO’s møde i Quatar. Der bliver formentlig et fællesmøde i København d. 25 oktober om WTO og hvor vi skal diskutere hvad vi skal lave i den globale “2 weeks of action” op til topmødet den 9. november.”

Attac aktiviteter

Opstartsmøde for Attac Vejle Amt

Torsdag den 1. november i Vejle

Kontakt: Ditlev Feldinger: 75614943

Medlemsmøde i Attac Fyn

torsdag den 25. oktober i Internationalt Hus

Kontakt: Karsten Hønge:66121579 (arbejde)

Attac teaterforestilling Odense

den 1. november.

“Den yderste stilhed” – en forestilling af Bruthalia Teatret med Jens Galschiøts scenografi.

Måske bliver vi lidt klogere på terrorismens logik? Debat bagefter.

Du kan reserve billetter hos Emmanuel Limal: eltheatre@get2net.dk – eller hos Lene Junker: 23230722 senest den 25. oktober.

International anti-kapitalist kalender

10. nov.

International aktionsdag mod WTO's møde i Qatar

14.-15. dec.

Demonstrationer og diskussioner i Bruxelles ved EU-topmødet

Flere artikler fra nr. 197

Flere numre fra 2001

Se flere artikler om emnet:
Attac

Siden er vist 1624 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside