Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 198 – November 2001 – side 2

Forsvar retten til selv at vælge samlever

Margit Johansen

Familiesammenføringsreglerne har været under beskydning i valgkampen og er blevet en hjørnesten for de borgerlige og socialdemokrater i hetzen mod indvandrere.

Venstre med Birthe Rønn Hornbech i front tonede rent flag, da de meldte ud, at kun særlige etniske grupper skulle hindres i familie-sammenføring, nemlig befolkningsgrupper fra muslimske tredje-verdens lande.

For de synes selvfølgelig, at når deres egne børn eller de royale får lyst til at gifte sig med en fra et andet land, ja, så skal de da have lov til det, alt andet ville jo være helt urimeligt.

Venstre blev tvunget til at trække forslaget, fordi det overskred internationale konventioner mod diskrimination, men det har tydeligt vist, hvad det egentlig er, de går og tænker.

Stramning

Og dobbeltmoralen fortsætter, når Karen Jespersen f.eks. kommer med meldinger om, at familiesammenføringsreglerne skal køres lige til kanten af de internationale konventioner. Alle forslag, der kan trække i den retning, modtager hun med glæde.

Dels har Danmark allerede nogle af de strammeste regler omkring familiesammenføring i EU og Norden, dels er det kun godt 4000, der bliver familiesammenført om året, hvoraf hovedparten er nordiske eller andre vestlige stats-borgere.

Men hvordan er familie-sammenføringsreglerne egentlig? Nogle af hovedelementerne er, at der kan gives familiesammenføring til ægtefælle, børn og forældre (over 60 år) til personer over 25 år med dansk eller anden nordisk indfødsret (stats-borgerskab), som er fast-boende her og som har haft tidsubegrænset opholds-tilladelse de sidste 3 år.

Desuden skal vedkommende kunne forsørge den/de personer, der søges familie-sammenføring med og have egen bolig af rimelig størrelse. Der stilles krav om særlig samlet tilknytning til Danmark, når det gælder personer med opholdstilladelse uden statsborgerskab.

Det er på ingen måde let at komme ind i landet, og i stedet for stramninger, burde der gives frihed til at folk må gifte sig med hvem de vil og selvfølgelig kan få deres familie hertil, hvis de ønsker det.

Danmark er slet ikke så attraktivt, som mange politikere forstiller sig, det er ikke noget smørhul, og slet ikke for indvandrere, der møder diskrimination hele vejen rundt; fra arbejds-givere, forsikringsselskaber, telefonselskaber, på det private boligmarked, på diskoteker, i skolerne med den manglende modersmålsundervisning osv.

Flere artikler fra nr. 198

Flere numre fra 2001

Se flere artikler af forfatter:
Margit Johansen

Siden er vist 1963 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside