Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 198 – November 2001 – side 2

Nye boliger skal betales af lejerne

Poul Erik Kristensen

Inden valget blev udskrevet fremlagde by- og boligminister Lotte Bundsgaard (S) en boligpakke, som skal sikre 10.000 nye almennyttige boliger.

Det er positivt, da der over alt er en voldsom mangel på boliger. Men det er desværre også det eneste positive, man kan sige om forslaget.

Ideen er nemlig, at det er de nuværende lejere i almene boliger, der skal betale for opførelse af de nye boliger. Tusinder af nye almene boliger skal finansieres via huslejen på almennyttige boliger. Dermed kommer den almene sektor til at finansiere boliger, som tidligere er støttet af stat og kommune.

"Det er kun fornuftigt, at den almene sektor i højere grad finansierer sig selv. Vi har haft fokus på den ophobning af penge, som vil blive de næste mange år i Lands-byggefonden. Derfor er det et finansieringsforslag, som helt klart er værd at tage i betragtning," siger bolig-ordfører, Rikke Hvilshøj (V).

De penge, der ligger i Lands-byggefonden er penge, som lejerne hensætter til større forbedringsarbejder, såsom tagudskiftning, betonrenovering m.v.

Forslaget fra Lotte Bundsgaard er en provokation i en situation, hvor private husejere kan omlægge deres lån, så huslejen falder. Den mulighed har de almennyttige boligforeninger ikke, idet de penge, man sparer på prioritetslån i stedet går til Landsbyggefonden.

Flere artikler fra nr. 198

Flere numre fra 2001

Se flere artikler af forfatter:
Poul Erik Kristensen

Siden er vist 2205 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside