Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 198 – November 2001 – side 3

Midt i en valgkamp: Trusler om strejke

Poul Erik Kristensen

For tredje gang i løbet af efteråret er de fynske pædagoger og medhjælpere parate til at strejke.

Barn

Børnene i Odense må sandsynligvis finde alternativ pasning i den kommende tid.

Tidligere har det været mod ISS i Assens og nedskæringer i Rudkøbing. Denne gang er det Odense kommune, der er centrum for deres vrede.

Torsdag den 8. november sendte tillidsfolk fra 146 institutioner et åbent brev til kommunalpolitikerne, hvor de truer med ballade.

Pædagogerne har tabt tålmodigheden med kommunens løn- og personalepolitik. De er knotne over, at kommunen ikke vil indgå i seriøse forhandlinger om Ny Løn.

Ifølge en aftale med Odense Kommune skulle lønnen aftales individuelt med pædagogerne, men efter blot at have forhandlet sig på plads med 30 institutioner har kommunen valgt at afbryde forhandlingerne.

Mandag den 12. november har tillidsfolkene indkaldt byens 1700 pædagoger til medlemsmøde, for at diskutere en evt. arbejdsnedlæggelse.

- Det er en uhørt behandling af pædagogerne, siger Lisbeth Schmidt, der er formand for BUPL Fyn. Hun er forarget over, at Odense Kommune ensidigt har besluttet at lukke lønforhandlingerne med pædagogerne.

- På tillidsmandsmødet d. 8. november kunne tillidsfolkene servere gyselige historier om rasende ansatte, fortæller Lisbeth Schmidt.

Bombe under Ny Løn

Og hun forstår medlemmernes vrede.

“- Det er en bombe under hele Ny Løn aftalen,” siger Lisbeth Schmidt.

- Der skal være to parter til at forhandle.

Strejken i Odense er vigtig af flere grunde. Dels foregår den midt i en valgkamp til byrådet, og dels foregår den på Anker Boyes hjemmebane. Anker Boye er – udover at være borgmester i Odense – også formand for Kommunernes Landsforening.

Men det er også vigtigt at få lagt klare linier for, hvordan kommunerne forholder sig til Ny Løn.

Hvis Odense kommune får ret til at bestemme, har kommunerne fremover mulighed for at spille ansatte ud mod hinanden – og give lønforhøjelser til faggrupper, som er mere forhandlingsvenlige end andre.

Der er næppe nogen tvivl om, at Odense kommune forsøger at straffe pædagogerne på lønnen, fordi BUPL ikke altid vil danse efter borgmesterens pibe.

Flere artikler fra nr. 198

Flere numre fra 2001

Se flere artikler af forfatter:
Poul Erik Kristensen

Siden er vist 2335 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside