Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 198 – November 2001 – side 4

I ly af krigen: Sharon fortsætter sin terror

Margit Johansen

I skyggen af USAs krig mod Afghanistan, eskalerer Sharon krigen i Palæstina.

Israel har invaderet syv større byer på Vestbredden og holder stadig fire af dem besat. Som tidligere påpeget her i avisen, er den ‘bantustan-løsning’ – med små selvstyrende palæstinensiske enklaver omgivet af israelske bosættelser og militærlejre – totalt uacceptabel, fordi israelsk militær til hver en tid kan genbesætte de palæstinensiske områder.

Og det er det, der er sket nu. Og det skulle give fred og sikkerhed – det eneste, det giver, er fortsat krig, og det sikrer, at palæstinenserne fortsat er under reel israelsk kontrol.

Og Sharon har virkelig levet op til sin fortids ondskab som terrorist og krigsforbryder. (Han var fra 30’erne til 50’erne med i terrorbander, der myrdede såvel palæstinensere som britiske soldater i området, og han blev i 80’erne dømt som krigsforbryder for sit ansvar for massakrerne på de palæstinensiske flygtningelejre Sabra og Shatilla i Beirut).

Nu står han i spidsen for, at ledende palæstinensere myrdes, og at palæstinensiske områder holdes isoleret, så sult bliver en del af dagligdagen. Og senest har han sat en klar zionistisk dagsorden, da han har meddelt, at der skal importeres 1 mio. jøder til Israel for at sikre, at der kommer så mange bosættelser, at der ikke kan gives jord til en palæsti-nensisk stat.

Samtidig skal det sikres, at befolkningsudviklingen i Israel ikke tipper til palæstinensernes fordel. For med den udvikling, der er – hvor flere jødiske israelere udvandrer, end der indvandrer jøder, samtidig med at palæstinenserne i Israels andel af befolkningen vokser pga. højere fødselsrate – så vil palæstinenserne få et demokratisk flertal i løbet af nogle årtier.

Den form for demokrati vil Sharon ikke acceptere, så heller besættelser, bosættelser og racisme.

Flere artikler fra nr. 198

Flere numre fra 2001

Se flere artikler af forfatter:
Margit Johansen

Siden er vist 2007 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside