Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 198 – November 2001 – side 6

På tide med lidt selvransagelse i USA

Rabih Azad-Ahmad

Terrorangrebene i New York den 11. september var en forbrydelse. Angrebet ramte tusinder af almindelige mennesker, der var så uheldige at møde på arbejde den dag i et af de vigtigste symboler for USA’s imperialisme, nemlig World Trade Center og militærhovedkvarteret Pentagon.

Angrebene har fået verdens regeringer og befolkninger til at stå i kø for at fordømme terrorhandlingen. Man så lige pludselig musen og katten i samme lejr for at gøre sig klar i kampen mod den internationale terrorisme.

Problemet med den forhastede alliance er, at der stadig ikke er nogen klare beviser for, hvem der skulle stå bag disse forfærdelige angreb. Bush sagde straks efter angrebet, at enten er man med USA – og dermed med i hvilken som helst krig – ellers så er man imod USA og dermed terrorist som Osama bin Laden.

Hvis nu man forestillede sig, at det var en amerikansk terrorgruppe, der havde begået det samme i Afghanistan eller et andet land, ville USA så udlevere gerningsmændene uden at se klare beviser for deres skyld?

USA vil heller ikke erkende, at disse angreb kan være begået pga. USA’s forfejlede politik i Mellemøsten, især som følge af dets rolle i Israel-Palæstina problematikken. Derimod gav USA og de fleste medier øjeblikkeligt muslimske grupper skylden for angrebene med den påstand, at det var et angreb på vestlige demokratier og frihed, uden at definere, hvad det så er. Samtidig har man ignoreret, at det netop var USA og symbolerne på USA’s magt og imperialisme, der var målet og ikke et fodboldstadie i London eller undergrunden i Rom.

Fokus og beskyldninger blev lige pludselig rettet mod muslimer, ligesom det var tilfældet efter Oklahoma City, hvor flere amerikanske muslimer omgående blev arresteret, men hvor det senere viste sig, at det var en amerikansk højreekstrem terrorgruppe der stod bag. Lige nu sidder der flere hundrede muslimer fænglset alene fordi de er muslimer og derfor mistænkelige

Hetz også i Danmark

Efter den 11. september er muslimerne ikke alene i USA, men også i Canada og Europa og herunder også i Danmark blevet udsat for en meget grov hetz. En hetz som menes at være den værste nogen befolkningsgruppe er blevet udsat for pga. deres religion siden før 2. verdenskrig.

I Danmark bliver muslimerne bombarderet med anti-muslimske kampagner. Især fra højrefløjen med Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard som højtråbende frontfigur, der kræver kamp mod muslimerne. Mange partier står i kø for at foreslå yderligere stramninger på flygtninge- og indvandrereglerne.

Hetzen mod herboende muslimer har kostet flere indvandrere deres job og asylcentrere er blevet angrebet. I Århus blev en lille somalisk pige sparket af en gruppe unge danskere der havde taget tørklædet af hende. Desuden har en dansk kvinde sat ild til en tyrkisk familie i Hasle i Århus som hævn for angrebene i USA.

Vi kan ikke bruge den unuancerede debat til noget, den øger kun intolerancen mod de nye danskere, og får Pia Kjærsgaard til at klappe i hænderne. Forskellig levevis har der altid været og, de nye danskere er lige så forskellige som danskerne selv er.

Den unuancerede debat om flygtninge- og indvandrere er en hæmsko for integrationen. Vi må arbejde sammen for en bedre forståelse for hinandens kultur og religion, vi skal snakke med hinanden og ikke om hinanden.

Man skal huske, at kriminalitet og terror ikke har en bestemt kultur eller religion, men derimod er et internationalt fænomen, der skyldes sociale problemer, diskrimination, undertrykkelse og fattigdom. Vi vil alle gerne leve i en verden, hvor vi er der som mennesker og ikke ses på som et stykke kultur eller religion. Lad os arbejde hen mod det.

Rabih Azad-Ahmad er formand for Multikulturel Forening i Århus

Flere artikler fra nr. 198

Flere numre fra 2001

Se flere artikler af forfatter:
Rabih Azad-Ahmad

Siden er vist 1969 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside