Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 198 – November 2001 – side 10

Krystalnatten for 63 år siden mindet

Aldrig mere nazisme

Århus, Odense, København

Århus

Den 9. november mindedes 63 året for krystalnatten.

Der var 60-70 mennesker samlet i bidende kulde på Rådhuspladsen i Århus. De fleste kom fra den århusianske venstrefløj, der var god stemning, fakler, talere og musik. Talerne mindede os om, at vi stod sammen for at mindes krystalnatten i Tyskland i 1938, men at vi også forsat må gå op imod højrefløjens angreb.

Bare 2 dage forinden blev den røde bogcafe Spartakus i Mejlgade hærget med brosten og tjære, dette angreb blev uden tvivl begået af højreorienterede. Det er de samme terror-taktikker højrefløjen bruger, i dag som i 1930'erne.

Sammen må vi også bekæmpe den racistiske overbuds-politik, der kommer fra de parlamentariske partier, fra socialdemokratiet og ud mod højre.

Odense

En times langt fakkeloptog fra Vollsmose til Kongens Have i Odense mindedes Krystalnatten i 1938 og tog til genmæle mod den aktuelle hetz mod flygtninge og indvandrere.

Der var taler ved repræsentanter fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Flygtninge Under Jorden, Flygtninge-indvandrerrådet, SF og Enhedslisten.

København

De årlige krystalnats demonstrationer er i år blevet endnu mere aktuelle.

Krigen i Afghanistan har for alvor skærpet den racistiske hetz. Overfald på flygtninge og indvandere og det ene racistiske udspil efter det andet fra politikerne har altsammen været med til at gøre krystalnats demonstrationerne mere aktuelle.

Derfor havde næsten 2000 københavnere trodset kulden for at gå til demonstration med det klare budskab, at vi aldrig mere ville have en krystalnat og ikke vil finde os i racisme.

Billedtekst:
Krystalnatten blev mindet med demonstration og fakkeltog i Århus.

Flere artikler fra nr. 198

Flere numre fra 2001

Siden er vist 1438 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside