Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 198 – November 2001 – side 10

Århus

Stilladsarbejdere stopper skruebrækkerfirma

Gennem et par måneder har stilladsarbejderne i Århus aktioneret mod stilladsfirmaet Per Berg og hans to underentreprenører Rosenholm Stillads Service og Houlbjerg Stillads Service i Langå.

De snylter på vores rettigheder, fortæller en af aktivisterne til Socialistisk Arbejderavis.

Per Berg fyrede tidligere på året sine 14 ansatte stilladsarbejdere og hyrede derefter Rosenholm Stilladsservice og Houlberg Stilladsservice til at udføre arbejdet for sig.

Thorkil Jansen, formand for Stilladsarbejdernes Klub i Århus, mener, at disse underentreprenører er en trussel mod stilladsarbejdernes faglige niveau.

Vi har vores lokalaftale, lønniveau, feriepenge, pensionsopsparing og meget andet. Vi har en masse traditioner, som vi holder i hævd i branchen. For eksempel at vi ikke arbejder i regnvejr, siger Thorkil Jansen.

“Knud”, som er en af aktivisterne, sammenligner den øgede brug af underentreprenører med det, der er sket på det offentlige arbejdsmarked.

Det er som når ISS og andre forsøger at komme ind og drive børnehaver eller stå for rengøringen på sygehuse og skoler. Løn og arbejdsvilkår bliver forringet væsentligt.

Problemet er, at alle underentreprenørerne er selvstændige firmaer. Det er således udelukkende mestre, der går på byggepladsen.

Og dem har vi altså ikke fælles interesser sammen med, understreger “Knud”, som ikke ønsker at få sit rigtige navn frem, da Per Berg i øjeblikket forsøger at pudse politiet på sagen.

Flere artikler fra nr. 198

Flere numre fra 2001

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 2001-2010

Siden er vist 1755 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside