Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 198 – November 2001 – side 11

Attac Danmark udtaler i forbindelse med WTO-mødet

I tre år har ulandene frabedt sig nye forhandlinger i WTO, fordi deres adgang til de rige landes markeder ikke er blevet opfyldt. Denne position er uændret trods mediernes forlydender om det modsatte.

Derfor tager EU, USA og WTO’s sekretariat nøjagtig de samme metoder i brug som op til Seattle. Bag de lukkede døre i eksklusive selskaber af de rige lande og enkelte andre inviterede forsøger de at presse ulandene til dårlige aftaler.

EU fører angiveligt et progressivt ærinde med miljø og arbejdstagerrettigheder, men det skal man ikke lade sig narre af. Det bruges som salgsobjekt i forhandlingerne. Hvis EU virkelig ville disse ting, så må arbejde for kravene rettes direkte til firmaerne.

Lyt til ulandene. Det bør væres Danmarks position, hvis det er de fattiges interesser der skal fremmes. Det kan stadig nås.

Attac lytter til de fattige og er deres stemme i det kolde nord. Vi har sammen med græsrødder fra såvel rige som fattige lande sat fokus på hvad der skal til.

Over hele verden er der i dag møder, demonstrationer og happenings. I tusindetal vil den globale bevægelse vise at vores krav om en mere retfærdig verden ikke er bragt til tavshed af hverken krige eller terrorisme. Vi kan ikke fremføre græsrøddernes protester i diktaturet Qatar.

Derfor gennemfører vi lokale aktiviteter lørdag d. 10. november i Ålborg, Odense og København.

Med global hilsen Attac-Danmark
v. Jakob Nerup, Talsperson

Meld dig ind Attac Danmark!

Landsdækkende hvervedag – Attac på gaden den 24. november.

Deltag i din lokale Attac Gruppe – Info-folder og girokort kan bestilles hos: Attac Danmark, Dronningensgade 14, 1420 København K eller Info@AttacFyn.dk

Flere artikler fra nr. 198

Flere numre fra 2001

Se flere artikler om emnet:
Attac

Siden er vist 1594 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside