Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 200 – Januar 2002 – side 2

Forrykt SF-ryk til højre

– nu må venstrefløjen på banen

Alexander Lassithiotakis

“Fremtiden ligger til venstre” er overskriften på Holger K.’s nyskrevne 16 teser om venstrefløjen i det 21. århundrede. I sig selv rummer ingen af de 16 teser noget afgørende nyt. Som samlet vision for SF’s arbejde og politik, cementerer teserne SF’s kurs mod højre.

På trods af den lovende overskrift, viser teserne, at SF – i mangel på egen ideologisk rygrad – nu for alvor kigger mod højre og omklamrer den 3. vejs politik. Den politik som går ud på at indordne sig under markedets og globaliseringens profitbehov, mens man indpakker sine nedskæringer i populære solidariske fraser.

Holger K. mener, at SF kan sikre et solidarisk og demokratisk samfund gennem at acceptere markedsøko-nomien (tese #4); at øge danske virksomheders konkurrenceevne (t#13); at lade EU blive en supermagt, der kan konkurrere med USA (t#8); give mere magt til de multinationales organisationer, som WTO (t#7); ved at kritisere indvandrere (t#9); at acceptere udliciteringer (t#11) osv.

Teserne skal ses som et taktisk forsøg på at komme nærmere regeringsmagten ved at nærme sig midten.

Dette er katastrofalt for den danske venstrefløj, idet SF netop nu har muligheden for at udgøre et reelt alternativ til venstre. Der er allerede nu voksende utilfredshed med regeringens racistiske, liberalistiske og asociale politik, og her kunne et venstredrejet SF gøre en forskel ved at tage kampen op.

Fremtiden ligger til venstre. Men kun hvis venstrefløjen i SF for alvor tør gå imod højrefløjens racistiske hetz og nyliberale nedskæringspolitik, og dermed forbinde sig med den voksende del af befolkningen, der ønsker bedre velfærd.

SFere der vil et andet SF, et andet samfund og en anden verden, skal aktivt støtte den antikapitalistiske bevægelses kamp mod nyliberalismen.

Flere artikler fra nr. 200

Flere numre fra 2002

Se flere artikler om emnet:
SF

Se flere artikler af forfatter:
Alexander Lassithiotakis

Siden er vist 3326 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside