Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 200 – Januar 2002 – side 2

Øget racistisk hetz

Politikerne har ansvaret

Oddbjørn Ø. Jensen

Efter terrorangrebet den 11. september er antallet af racistiske overgreb steget: Muslimer er blevet overfaldet med baseball-køller og molotov-cocktails. I alt var antallet af racistiske overgreb i 2001 fire gange højere end i 2000.

Danmark har overhalet Østrig i racisme. EU’s Center for Observation af  Racisme og Fremmedhad, har kigget på racistiske overgreb de to første uger efter den 11. september.

I deres rapport står følgende:

– Om Danmark: “Det fjendtlige forhold mellem muslimer og den øvrige del af den danske befolkning er blevet yderligere forværret.”

– Om Østrig: “Situationen for den islamiske befolkning virker generelt rolig.”

Den danske talsmand for EUMC, Bent Sørensen, mener, at en af grundende til den stigende racisme i Danmark i fht. andre europæiske lande er, at politikere og berømtheder i de andre EU-lande har været meget hurtige til at fortælle deres befolkning, at de ikke skal gøre alle muslimer til terrorister.

Her i Danmark derimod, har man haft så travlt med at lytte til Pia Kjærsgaards og den borgerlige fløjs påstande om, at vi snart selv bliver terroriseret af muslimer, at man helt har glemt at se realiteterne i øjnene.

Realiteten er, at de danske politikere bruger terrorangrebet til at oppiske en racistisk stemning, som de kan bruge til at skaffe sig opbakning, og til at lede utilfredsheden væk fra dem selv og over på flygtninge. Derfor er det vigtigt at stå sammen mod racisme.

Flere artikler fra nr. 200

Flere numre fra 2002

Se flere artikler af forfatter:
Oddbjørn Ø. Jensen

Siden er vist 1572 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside