Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 200 – Januar 2002 – side 2

Regeringens nye udlændingepolitik

Apartheid!

Torsdag den 17. januar udkommer Bertel Haarders nye udspil til udlændingepolitikken. Udspillet er ikke fremlagt i skrivende stund, men blandt de ting, der forventes at være i udspillet er der flere punkter, der er værd at bide mærke i.

Bl.a.  hæves aldersgrænsen for familiesammenføring fra 18 til 23, flygtninge betragtes nu først som danske statsborgere efter 7 år og får først da fulde sociale ydelser, mod tidligere 3 år, og begrebet de facto-flygtninge afskaffes, dvs. at hvis man ikke kan defineres som flygtning inden for flygtningekonventionen, men er under en anden konvention, kan man ikke få fast opholdstilladelse, kun tålt ophold.

Begrænse antallet

Det, Bertel Haarder og de andre borgerlige vil, er at begrænse antallet af flygtninge, der kommer til Danmark. På denne måde gør de antallet af udlændinge i Danmark til at problem i sig selv.

Samtidig peger regeringen ganske rigtigt på, at det er vigtigt at integrere indvandrere på arbejdsmarkedet. Men det gør man ikke ved, at behandle dem som andenrangsmennesker, der i bund og grund ikke har ret til at være her. Det kan kun styrke mistilliden i samfundet og hæmmer på denne måde integra-tionen.

Kravet fra socialister må være åbne grænser og lige rettigheder for alle. Vi skal ikke lade os splitte af politikernes racistiske hetz, men stå sammen om et solidarisk samfund på tværs af landegrænser.

Billedtekst:
Apartheid-minister Bertel Haarder.

Flere artikler fra nr. 200

Flere numre fra 2002

Siden er vist 1482 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside