Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 200 – Januar 2002 – side 10

Læserbrev

Israel vil udrydde palæstinenserne

I følge Den Internationale Røde Kors Komité, er 93 familier, svarende til 600 mennesker, blevet hjemløse som følge af ødelæggelsen af deres hjem, efter at israelske kampvogne affyrede raketter mod Rafah flygtningelejren i Gaza, der ligger på grænsen til Egypten.

De forladte hjemløse har ingen steder at tage til. Nogle søgte deres nærmeste, andre ventede ved husenes ruiner til de kunne få  hjælp.

Det er ikke første gang at disse palæstinensere er blevet drevet ud af deres hjem. Først i 1948, det samme år, hvor den zionistiske stat blev oprettet. Israel udførte massakrer mod palæstinensere, og havde til formål at udrydde den palæstinensiske befolk-ning, således at israelerne selv kunne få deres eget sted i fred og ro.

Igen i dag ser vi en lignende situation, der minder om 1948 ‘Nakba’ (Krisen).

En palæstinenser fra de besatte områder siger: “Ideen bag angrebene er ikke bare at ødelægge vores huse. Ideen er at fjerne smilene på disse børns ansigter, at fjerne drømmen om en fremtid.”

Den israelske stat blev bygget på palæstinensernes bekostning, og nu lever 3 mio. palæstinensere som flygtninge i deres eget hjemland. Derudover er der 4 mio. palæstinensere, der lever som flygtninge andre steder i verden.

Israels politik går ud på at ramme palæstinenserne både fysisk og psykisk. En politik, der har til formål at udmatte palæstinenserne ved at undertrykke dem, ydmyge dem og skabe frygt, ustabilitet og utryghed.

Meningen er, at palæstinenserne skal miste håbet om en fremtid i Palæstina og dermed forlade stedet.

Men det er ikke det, der vil ske. For palæstinenserne har lært af 1948, og ved derfor, at det er vigtigt, at de ikke giver efter, men bliver.

Det er denne stærke tro på retten til at være i deres land, der gør at de bliver ved med at kæmpe for deres selvstændighed.

Thaera Badran, Århus
(forkortet, red.)

Flere artikler fra nr. 200

Flere numre fra 2002

Siden er vist 1659 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside