Socialistisk Arbejderavis
Nr. 20 – Juni 1986 – side 3
Tamiler
Luk alle ind
Karin Marcussen
Så er der atter blæst om flygtningeproblematikken. Den borgerlige presse kører den nye tamilske flygtningestrøm op til et stort problem. “Der er for mange,” siges der. Men for mange i forhold til hvad?
I årets første måneder var der stilhed i flygtningedebatten. Sidste sommers rascistiske hetz var på det nærmeste glemt.
Det skyldtes især, at det i slutningen af ‘85 lykkedes for den danske regering at få en aftale i stand med Østtyskland. En aftale, der stoppede iranernes, irakernes og libanesernes flugtrute til Danmark. Det betød et drastisk fald i antallet af flygtninge.
Imidlertid er der andre steder i verden end Mellemøsten, hvor vold og undertrykkelse hører til dagens orden. Så mens iranerne og libaneserne strander i Vestberlin og aldrig når Danmarks grænser, har mange tamilske flygtninge den sidste halvanden måned fundet vej hertil.
Denne seneste udvikling har pressen brugt til atter at finde den bekymrede mine frem, og genoptage hetzen mod flygtningene. “Det er for mange,” lyder det.
Men i forhold til de mange millioner mennesker, der lever under systemer, hvor vold og politisk forfølgelse er en selvfølge, er det forsvindende få. Danmark hører heller ikke til de lande, der modtager flest flygtninge.
Der er udelukkende for mange flygtninge i forhold til et snævert nationalistisk synspunkt. Det synspunkt har den borgerlige presse spredt for alle vinde, og har fået det til at blive en eviggyldig sandhed.
Der kan aldrig komme for mange flygtninge til Danmark. Stop hetzen – luk alle ind.
- Leder: Det mener vi
- Interview: Kampen mod umenneskelige fængslinger af afviste asylansøgere nytter noget
- Udenlandske chauffører har usle vilkår i Danmark
- “Grøn” kapitalisme – kun grøn, når der kan tjenes penge
- Derfor går finansverdenens nålestribede amok i kriminelle aktiviteter
- 1968: Året der forandrede alting
- Mere end en Saudi PR-katastrofe
- To år med Trump har mobiliseret millioner til modstand
- Almindelige menneskers historie: 3. De første store stater og de første klassekampe