Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 200 – Januar 2002 – side 12

Argentina

‘El pueblo unido’

“Vi var her i aftes og vi kom igen i dag, ligesom vi gør det hver eneste torsdag,” sagde en af mødrene fra Plaza de Mayo.

SAA artikel 20040

De har protesteret igennem to årtier imod massemord og ‘forsvindinger’ på deres sønner – aktivister under det tidligere militærdiktatur.

“Jeg bliver mere og mere trist, fordi vi endnu ikke har en eneste politisk organisation der tager disse konfrontationer, og folks behov seriøst. De politiske ledere er tyve og mordere. Men der er stadig behov for reelle forandringer.”

Ridende politi omringer pladsen, og folk forsøger at forsvare sig, og råber: “Folket går ikke herfra! Folket går ikke herfra!” Politiet begynder at anholde demonstranter, bruger gas, skud, og tæsker folk.

Mødrene fra Plaza de Mayo står ansigt til ansigt med politiet. Politiet griber dem, slår dem og skubber dem. En af mødrene, 90 år gammel, bløder fra næsen.

Demonstranterne bliver vrede, og vender igen og igen tilbage for at indtage pladsen. Politiet trækker sig tilbage. Folk råber: “El pueblo unido jamas sera vencido” (“Et samlet folk kan aldrig besejres”)

El Paiz, spansk avis

Flere artikler fra nr. 200

Flere numre fra 2002

Se flere artikler om emnet:
Argentina

Siden er vist 2429 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside