Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 202 – Marts 2002 – side 10

Inden for systemet

Notitser om Nike's lønninger, miljøkontrol, Nestlé betaler ikke skat, Pentagon-desinformation, Nixons atombombe, skotsk invasion af Spanien m.fl.

17 kroner om dagen ...

Sportstøjsfabrikanterne Nike og Adidas udnytter fortsat sine ansatte groft på fabrikker i Indonesien, hævder den australske hjælpeorganisation Oxfam. De ansatte tvinges til overarbejde og får ofte kun 17 kroner om dagen i løn, selvom de to firmaer har lovet at forbedre forholdene.

Mindre kontrol med bakterier

En storsmilende smiley i butiksvinduet er ingen garanti for, at hygiejnen er i orden. Der kan sagtens være bakterier i flødekagerne, det hakkede kød eller pålægget alligevel, for fødevarekontrollen har sandsynligvis slet ikke analyseret maden. Årsagen er spareplaner og omlægning af fødevarekontrollen.

Ikke én krone fra Nestlé

Nestlé jubler fra sit hovedkontor i Schweiz. I fredags kunne fødevarekoncernen offentliggøre sit årsregnskab. Det afslører et rekordhøjt overskud på 33,5 milliarder kroner. Selvom koncernen omsætter for fire milliarder kroner årligt i Danmark, efterlader den multinationale virksomhed ikke én krone i skat.

Krig og galskab

Pentagon, det amerikanske forsvarsministerium, er ved at lægge sidste hånd på planer om at plante både information og desinformation i udenlandske medier – i såvel venligtsindede som fjendtligt indstillede lande. Det skal ske gennem ‘The Office of Strategic Influence’, der er blevet skabt til formålet, afslører det amerikanske dagblad New York Times.

Den amerikanske præsident Richard Nixon overvejede i april 1972 at gøre brug af atombomben for at sætte en stopper for Vietnam-krigen. Det fortalte han ifølge netop offentliggjorte båndudskrifter fra USA’s nationalarkiv, til sin sikkerhedsrådgiver og senere udenrigsminister Henry Kissinger, der var imod ideen.

Ups ... forkert territorium

En deling skotske marineinfanterister har invaderet Spanien ved en fejltagelse, efter at deres landgangsfartøj var kommet ud af kurs og derfor landede på en spansk strand ved byen La Linea de la Concepcion i stedet for en strand ved den britiske koloni Gibraltar.

Citater

“Fredspligten gælder, men en klog regering leger ikke med ilden på det her område. Og det ser ikke ud til, at vi har en klog regering”
Jan Petersen, socialdemokratisk arbejdsmarkedsordfører

“Hvis du stemmer på MDC, bliver du hjemsøgt af spøgelser”
Robert Mugabe, Zimbabwes præsident

“Enron-skandalen vil ikke vare ved, hvis vi invaderer Irak”
Robert Bartley, redaktør i Wall Street Journal

“Jeg skal bæres ud”
Peter Brixtofte

Flere artikler fra nr. 202

Flere numre fra 2002

Siden er vist 1777 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside