Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 203 – Maj 2002 – side 2

Styrk den faglige kamp

Peter Iversen

Regeringen møder modstand, når den forsøger sig med forringelser mod arbejderne og fagbevægelsen. Således har forslaget til deltidslov skabt så stor modstand, at hvad det, der lignede en let gang i Folketinget er ført til udsættelse på udsættelse.

Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg er blevet bestormet af så mange delegationer fra arbejdspladser og fagforeninger, der protesterer mod lovforslaget, at udvalgsarbejdet har måttet forlænges. Loven vil nu tidligst komme for til anden behandling i Folketinget d. 10. maj.

Men hvad der har gjort mest indtryk, er de mange tillidsmandsmøder, der bliver afholdt rundt omkring i landet, hvor tillidsfolk protesterer imod lovforslaget og truer med strejker såfremt det bliver vedtaget.

Vreden imod regeringen er stor, fordi forslaget giver arbejdsgiverne vilkårlig ret til at tvinge arbejdere til at gå på deltid imod deres egne interesser og ønsker. Arbejdsgiverne vil også kunne bruge loven f.eks. imod aktive tillidsfolk og tvinge dem på deltid.

Regeringen har i denne omgang også opgivet at få sit forslag om en statslig tværfaglig A-kasse vedtaget. Ligesom omkring deltidsloven, så kniber det regeringen at få sit Dansk Folkeparti til at støtte forslagene.

Det har fået nogle i fagtoppene til at sætte sine forhåbninger til, at Dansk Folkeparti redder fagbevægelsen for de værste af regeringens forslag. Men Dansk Folkeparti er overhovedet ikke til at stole på. De er til salg for hvad som helst – bare det er fremmedfjendsk. Dansk Folkeparti vil endnu ikke melde klart ud omkring deltidsloven – de lurerpasser, og venter og ser, om de ikke kan få noget andet fra regeringen.

Det er kun det aktive pres ude fra arbejdspladserne, der kan forhindre deltidslovens gennemførelse. Der lægges fra tillidsmandsinitiativer op til, at når forslaget kommer til anden behandling, gøres den dag til en landsomfattende aktionsdag.

Flere artikler fra nr. 203

Flere numre fra 2002

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 2001-2010

Se flere artikler af forfatter:
Peter Iversen

Siden er vist 1086 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside