Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 203 – Maj 2002 – side 10

Palæstina-solidaritet i Vollsmose

Lene Junker

Palæstinenserne i Odense inviterede danskerne til “åbent hus”.

I 3 dage forinden havde palæstinenserne i Vollsmose opsat et stort telt – som var åbent for alle som havde lyst til at vide, hvad der foregik i Palæstina, drikke en kop kaffe og snakke. Der var talere og arabisk TV på storskærm.

Socialistisk Arbejderavis har talt med 4 unge palæstinensiske piger, som deltog meget aktivt i teltet.

Asmaa Abdol-Hamid, som er socialrågiver-studerende siger:

“Jeg holdt tale, var med i medie gruppen og tolkede. Det er meget vigtig, at forklare folk, hvad der foregår. Når folk ved hvad der foregår, vil de støtte os.”

Alaa Abdol-Hamid, som er gymnasieelev, siger: “Jeg passede min skole og var med efter skoletid.”

Hanane Ghreith, som er lærerstuderende siger: “Indtil nu har jeg holdt mine holdninger for mig selv og har skrevet digte om, hvad jeg følte for Palæstina. Men nu, selvom jeg kun ser få nyheder, så ved jeg at jeg må gøre noget, så jeg har snakket med de skoleklasser,som kom ud og besøgte os.”

Lamis Mansour, som er HF-studerende, siger: “Jeg har familie dernede, så vi skal boykotte Israel og fortælle sandheden til folk. Jeg synes også vi skal boykotte USA, for de betaler Israels militær.”

Pigerne kender hinanden fra skolen, men også fra Pigernes Aktivitets Forening, som mødes hver søndag. Da Intifadaen startede snakkede de om, hvad man kunne gøre.

Asmaa fortæller: “Vi har lavet bazar og samlet penge ind til Palæstina. Men mange af os vil lave mere. Derfor er vi nu gået med i Palæstina Intiativet, og der er vi mere politiske aktivister.”

“Vi var på gaden både fredag og lørdag i sidste uge med boykot foldere og klistermærker. Og vi havde mange diskussioner med danskere. De fleste var OK, men nogle blev meget sure.”

Hanane siger til sidst: “Personlig håber jeg på et helt frit Palæstina, men realistisk set er løsningen at selvstyre områderne bliver et en selvstændig palæstinensisk stat. Jeg håber folk i verden hjælper os, for jeg tror ikke på USA.”

Billedtekst:
Solidaritetsarbejde for palæstinenserne blomstrer op over hele landet. Her fra en demonstration i Århus.

Flere artikler fra nr. 203

Flere numre fra 2002

Se flere artikler af forfatter:
Lene Junker

Siden er vist 1099 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside